Свободно време

Отличиха Калина Донкова за принос и отношение към темата за домашното насилие

Наградата на „Голден феми филм фестивал“ е за жени журналисти, генериращи позитивни послания към обществото

10.07.2023г. / 16 14ч.
Аз жената
Снимка: Хайлайф.

Снимка: Хайлайф.

Продуцентът на предаването „Директно“ по Bulgaria ON AIR, Калина Донкова, получи престижна награда за журналистика по време на официалната церемония на „ГОЛДЕН ФЕМИ ФИЛМ ФЕСТИВАЛ“, която се проведе на 10 юни в зала „Роял“ на „Шератон“ – „София Балкан Палас“. Призът е за особен принос в генерирането на позитивните послания към обществото и активно отношение към темата за домашното насилие.

ГОЛДЕН ФЕМИ ФИЛМ ФЕСТИВАЛ e световна платформа, която привлича в столицата на България, София, филми с остро социална тематика от цял свят. Специалният фокус на фестивала е с насоченост към жените, създаващи кино, както и каузата, зад която застава „ГОЛДЕН ФЕМИ ФИЛМ ФЕСТИВАЛ“ – срещу домашното насилие във формите му над жените и над децата, както и опазването на околната среда.

„За мен и екипа на предаването тази награда означава много, защото показва, че нашият труд и нашите усилия не са напразно. Темата за насилието над жени и деца е изключително важна за нас и за цялото общество. В крайна сметка, ние като журналисти, носим огромна отговорност към всеки един човек, на когото говорим и трябва да мислим за това с всяка дума, която изричаме и с всеки кадър, който показваме. Пожелавам си да имаме все по-развита чувствителност към тези теми, да си помагаме и да изискваме повече както от себе си, така и от институциите“, сподели Калина.

Калина Донкова от години работи активно по темите, свързани с домашното насилие. Освен чрез журналистическата си работа, тя е била част от множество дискусии и програми в областта. Предаването „Директно“ настоятелно поставя проблема в ефир, търси мненията на експерти и отговорите от ангажираните институции.

Коментирай