Свободно време

Новолуние в Рак на 17 юли – повече любов към себе си

Открива се нов път пред нас

17.07.2023г. / 10 35ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На 17 юли ни очаква новолуние в знака на Рак. Това се случва, точно когато лунните възли преминават в Овен и Везни, отключвайки нов 18-месечен кармичен цикъл. Новолунието в този воден зодиакален знак и изместването на лунните възли, което се случва в същия ден, показват време на повишена кармична енергия. Вселената ще ни остави своите знаци, ще ни покаже път, който ще ускори растежа и развитието ни.

Новолунието в Рак може също така да донесе нови събития или възможности в живота ни, които могат да ни приведат в съответствие с целите ни. Ето защо е важно да обърнем внимание на нещата, тъй като те вероятно ще ни ориентират в каква посока ни насочва Вселената.

Изберете магичен буркан и вижте какво ви очаква

Създаването на намерения винаги е мощно нещо, което е добре да направим по време на новолуние. По време на юлското ще мислим върху визията за живота си. Отговорите на важни въпроси може да не ни дойдат веднага, но упражняването на търпение е част от този процес.

Намирането на лекота в живота може да ни бъде по-лесно при това новолуние, тъй като Луната обича да бъде в знака Рак. Луната представлява нашите емоции, чувство за безопасност и сигурност и усещането ни за комфорт. Луната също може да бъде представителство на женската енергия в живота ни.

С Луната в нейния любим зодиакален знак, има вероятност да се почувстваме по-свързани и в хармония с нашите емоции, женственост и можем по-лесно да разберем какво ни кара да се чувстваме сигурни. Ще бъдем привлечени от това да изследваме емоциите си и чувствата си в дълбочина. Ще имаме и възможността да изчистим някои от емоциите си, които са ни излишни.

Месечен хороскоп за юли

Проблеми около нашата майка или майчинството също могат да възникнат при това новолуние. Да се събудят болезнени спомени от детството или може да се окаже, че трябва да балансираме майчинските си качества. Това също може да предизвика проблеми, свързани с комфорта и сигурността.

Енергията на Рака е грижовна, но друга енергия, която Ракът може да въплъти, е тази на смелостта и точно тази смелост е такава, която произтича от чиста любов. Когато обичаме себе си безусловно, ние се застъпваме за нашето благополучие, грижим се за себе си, когато сме в нужда, и намираме увереността да направим необходимите промени. Под новолунието в Рак можем да насочим част от тази енергия на любов към себе си.

4 зодии, за които юли ще е фантастичен

Плутон, планетата на смъртта и прераждането, е много активен по време на това лунно събитие, така че е вероятно да се почувстваме трансформирани по някакъв начин. Но то ще бъде фино и може би нещо, което първо преживяваме на емоционално ниво.

Плутон също е ретрограден в момента, което ни насочва да проследим събитията, върху които работим от октомври 2022 година. Може да откриете теми, особено на емоционално ниво, които са ни вълнували около октомври 2022 г., и те да се върнат на повърхността за изчистване или за по-голямо изясняване пред самите нас.

Венера – планетата на любовта, красотата и парите, също наближава ретроградната си фаза. До 22 юли, нейната енергия може да се почувства задействана при новолунието в Рак. Ретроградна Венера е време на изцеление на сърцето.

Снимка: iStock

По материали от foreverconscious.com

Коментирай