Свободно време

Филми, които ще озарят романтичната ви вечер

31.07.2023г. / 08 53ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Какво можете да гледате с половинката си по време на романтична среща? Разбира се, филми за любовта. Представяме ви селекция от филми за искрена любов, които ще направят вечерта ви още по-романтична.

„Побързай да обичаш“ (2002), САЩ

Филмът е базиран на едноименния роман на Никълъс Спаркс. В центъра на сюжета е любовната история на ученика от гимназията Ландън Картър – популярен в училище и отличник и „сивата мишка“ Джейми. Случва се така, че против волята си, младият мъж е принуден да върши обществено полезна работа: той ще трябва да помогне на изоставащите, а също така да поеме една от ролите в предстоящата театрална постановка на местния драматичен клуб. Така той среща невзрачно момиче – Джейми, което той би подминал, но в настоящата ситуация тя се превръща в единствената му възможност за решаване на проблема. Джейми се съгласява да тренира с Ландън, но в замяна моли да не се влюбва в нея – гимназист лесно дава това обещание.

„Тетрадката“ (2004), САЩ

Една от най-искрените романтични любовни истории – красив филм, актьори и сюжет. Със сигурност този филм няма да ви остави безразлични. История за любовта на двама млади, Ноа и Али, които биват разделени от родителите на Али. Но въпреки всички трудности, години по-късно двамата отново се събират и следват интересни събития. Един от най-романтичните филми за последните 20 години.

„Три метра над небето“ (2010), Испания

Още една искрена любовна история за двама напълно различни хора. Те имат противоположни възгледи за живота и интересите. Баби е момиче от богато семейство, добро и невинно. Аче е импулсивен, рискован, обичащо опасността момче. Любовната им история започва с приключения и малко омраза. В бъдеще и двамата млади са готови да направят всичко за любовта си.

„Тихо пристанище“ (2013), САЩ

Главната героиня Кати се опитва да се скрие от миналото си. Тя страда от жестокостта на съпруга си от години. Кати решава да промени драстично живота си. Тя променя външния си вид и бяга в малко градче край морето, опитвайки се да започне от нулата. Но може ли да се избяга от миналото, когато то не те пуска?

„С любов, Роузи“ (2014), Великобритания, Германия

Може ли да има приятелство между момче и момиче? Този филм ще даде отговор на този въпрос. Роузи и Алекс са най-добри приятели от детството. След училище те имат намерение да отидат заедно да учат в университета. Но семейството на Алекс се премества в Бостън и те са принудени да се разделят. Скоро героите осъзнават, че не могат да живеят един без друг и решават – ще прекарат първата си нощ заедно. Но Алекс закъснява за полета си, а Роузи се напива от мъка и първият ѝ мъж става Брайън, тя забременява на 18-годишна възраст. Но дори при такива обстоятелства и житейски ситуации, те продължават да си спомнят един за друг. Какви ще бъдат последствията от това и ще успее ли Роузи да запази приятелството си с Алекс?

Автор: стажант Виктория Попова.

Коментирай