Свободно време

Почина певицата Шиниъд О’Конър

Тя бе майка на 4 деца

26.07.2023г. / 22 06ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Getty

Снимка: Getty

На 56-годишна възраст почина ирландската певица Шиниъд О’Конър, съобщи семейството ѝ за ирландски медии. В изявление, семейството на певицата споделя: „С голяма тъга съобщаваме за смъртта на нашата любима Шиниъд.“

Приживе О’Конър издава 10 студийни албума, а песента й „Nothing Compares 2 U“ (кавър на Принс) бе обявена за сингъл номер едно в света през 1990 г. от Billboard Music Awards.

През годините ѝ името често бе замесвано в редица скандали, свързани с католическата църква, като тя силно критикуваше Ватикана. През 1992 година скъса снимка на папа Йоан Павел II по време на участието си в Saturday Night Live.

През 2018 година Шиниъд О’Конър прие исляма и промени името си на Шухада Садакат, но продължи да се изявява под името Шиниъд О’Конър.

Тя бе майка на 4 деца, като през 2022 година 17-годишният ѝ син Шейн се самоуби.

„Продължавам да живея като неумряло нощно създание. Той беше любовта на живота ми, светлината на душата ми.“, това пише в една от последните си публикации в социалните мрежи певицата, споделяйки и снимка на покойния си син.

Шиниъд О’Конър е израснала в проблемно семейство на разведени родители. През годините неведнъж е говорила за това, че в семейството ѝ е имало насилие, не криеше и проблемите си с психичното си здраве, както и това, че много пъти е искала да посегне на живота си. Зад гърба си има 4 брака. През 2021 година излезе нейната биографична книга Rememberings.

 

Коментирай