Свободно време

„Дълбини“: нова детска книга от Стивън Хогтън с вълшебни илюстрации

Книжките на Стивън Хогтън обхващат сериозни теми по нежен, подходящ за деца начин

29.07.2023г. / 06 48ч.
Михаела Лазарова
Корица: Artline Studios

Корица: Artline Studios

Има книжки, които целите сияят. „Дълбини“ приветства малки и големи в подводния свят на удивителните създания, китовете. Подобно на предишната си книга „Листа“ и тук Стивън Хогтън с думи и картини успява да създаде магичен разказ с докосващо послание. Изпълнена с лъчисти илюстрации и разказваща една трогателна история за майчината любов, новата книга на Стивън Хогтън излиза на български заедно със световната премиера от изд. Artline Studios.

„Дълбини“ е разказ за майка кит и нейното дете, за пътуване през океана, за чудни преживявания и за любовта, която се предава през поколенията. Когато бебето кит се ражда, майка му го издига на повърхността, за да поеме първата си глътка въздух. Така започва тяхната трогваща история, добре позната на всеки отдаден родител. Майката напътства детето си, докато то расте и един ден не става достатъчно силно, за да плува редом с нея. Заедно те тръгват на голямо пътешествие през океаните. Неизбежен е моментът, в който вече порасналият кит ще се отправи сам в дълбините… но където и да отиде и каквото и да прави, майка му ще го чака у дома и песента ѝ ще достига до него през океаните.

Стивън Хогтън живее на западния бряг на слънчева Норвегия в стара къща с изглед към фиорд. Любовта му към природата извира от всичките му творби, а в „Дълбини“ е включил и илюстрация на смайващото Северно сияние.

Книжките на Стивън Хогтън обхващат сериозни теми по нежен, подходящ за деца начин, и включват зашеметяващи илюстрации. За книгата си The Station Cat авторът получава номинация за медал „Карнеги“.

„Дълбини“ е подводно приключение, което ще омае малчуганите с илюстрациите и ще помогне на родителите да покажат колко силна е майчината любов.

Коментирай