Свободно време

Как ще ни се отрази новолунието в Лъв на 16 август

Планираме идеите си, но не бързаме

16.08.2023г. / 08 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На 16 август ни очаква новолуние в знака на огнения Лъв. Това лунно събитие ще извади на преден план теми, свързани с лоялността и приятелството. В колективен мащаб би могло да помогне за укрепване на взаимоотношенията, но също така е възможно и да имаме конкуренция. Западни астролози ни съветват да обърнем внимание на това кой се оказва подкрепящ към нас и кой по-скоро търси изгода от нас.

Също така е добре да инвестираме повече в отношения, които ни помагат да се издигнем. Ако сте станали прекалено разчитащи на похвалата на другите, звездите ще настояват да разработите начини за повишаване на увереността си отвътре. Новолунието в Лъв е много специално време, защото то е свързано с нов растеж и началото на нови цикли.

Сега ще имаме възможността да изразим себе си, да покажем това, което е в сърцата ни, да разкрием своите таланти. Време е да мечтаем, да отворим сърцето си и да действаме, за да сбъднем желанията си.

Това новолуние е и подходящ момент да се запитаме дали наистина сме правили неща, които ни карат да се чувстваме най-пълноценни. Можем да формулираме своите цели по отношение на подобряване на романтичния си живот, творческите начинания и хобита, връзката с децата, както и да изградим самочувствие и здравословна доза гордост в себе си.

Бихме могли да научим много от Лъва. Той е горделив, не се отказва лесно, смел е. Точно тези негови черти е време да събудят в нас самочувствието ни, ако напоследък то е спаднало по някакви причини.

Лъвът ни учи да поемем отговорност за живота си, да се стремим да получаваме обич, но и да даваме. Периодът на новолунието е отличен за медитация, за развиването на нашите силни черти. Всичко зодиакални знаци имат по нещо лъвско в себе си. Новолунието ни подтиква да подобрим онези области на живота си, които не ни носят нужната стабилност и удовлетворение. Но с условието да не бързаме, тъй като имаме ретроградни планети.

Време е да събудим нашето „вътрешно дете“ и да намерим начини да изразим себе си творчески. С мощната енергия на Лъва можем да направим значителни промени в живота си, които ще ни бъдат от полза и след този лунен цикъл. Време е да направим някои планове и да подготвим сцената за получаване на наградите от нашите нови начала, колкото и малки или големи да са те.

Новолунието е в квадрат с Уран, което предполага изненади, бунт и внезапни събития. Затова винаги трябва да имаме едно наум и да не бързаме.

Снимка: iStock

Коментирай
Здраве и красота