Свободно време

Д-р Брадли Нелсън – „Кодът на тялото“

Отключи способността на тялото си да се самоизцелява

25.08.2023г. / 13 56ч.
Аз жената
Д-р Брадли Нелсън – „Кодът на тялото“

Тялото ни може да се самолекува и знае от какво се нуждае, трябва само да го послушаме, е мнението на д-р Брадли Нелсън и неговата книга "Кодът на тялото". Д-р Брадли Нелсън посвещава цялата си кариера в разработване на лесен, интуитивен метод, чрез който всеки може сам да отключи изцерителните способности на тялото си.

Чрез „Кодът на тялото“ бързо могат да бъдат открити дефицити и дисбаланси от всякакъв характер – както физически, така и емоционални. Следващата стъпка е тяхното отключване и връщане на баланса. Насоките, които д-р Нелсън дава, са дефинирани в шест категории:

Емоционално здраве – постигане на енергиен баланс чрез премахване на негативни или подтиснати емоции, травми и др.

Баланс на телесната система – постигане на физически баланс чрез идентифициране на проблеми в органи, жлези, мускули и др.

Наличие на токсини – идентифициране на тежки метали, свободни радикали, химикали и други токсини, които може да нарушават баланса на тялото.

Наличие на патогени – идентифициране на гъбични, бактериални, вирусни и други инфекции, които могат да опустошат тялото отвътре навън.

Нарушения в баланса – локализиране на размествания и отклонения, които имат негативно влияние.

Хранене и начин на живот – десетки рецепти, подходящи билки и хранителни вещества, упражнения и навици, с които да се подобри състоянието на тялото.

С конкретни и приложими стъпки, „Кодът на тялото“ е пътна карта към изцелението, базирана на задълбочени изследвания, доказани във времето древни практики и неограничената сила на подсъзнанието. Сега можете да разшифровате кода на тялото!

Д-р Брадли Нелсън, световноизвестен експерт по биоенергийна медицина, е прекарал десетилетия в създаването на метод, чрез който е помогнал на хиляди хора да се излекуват. Днес неговата революционна система се прилага успешно по цял свят.

Откъс

Какво представлява „Кодът на тялото“?

В деня, в който науката започне да изучава нефизични явления, тя ще постигне по-голям прогрес за едно десетилетие, отколкото през всички векове на своето съществуване.
Никола Тесла

„Кодът на тялото“ ни предлага революция в начина, по който можем да се погрижим за себе си и за другите. Хората внезапно откриват, че имат много какво да направят сами за собственото си здраве, без да се налага да разчитат на лекари и лекарства.

„Кодът на тялото“ е „база данни“ за дисбалансите, или иначе казано, за нещата, които може би не работят в тялото. Предоставя на подсъзнателния ви ум начин, по който да разкрие действителните скрити причини за заболяванията, независимо дали тези дисбаланси са се комбинирали под формата на симптоми, или не. „Кодът на тялото“ може да се разглежда като указател за нещата, които подсъзнанието ви може да проследи.

„Кодът на тялото“ е резултат от задълбочено изследване на човешкото тяло, доказани във времето древни практики, медитация, вдъхновение и неограничената сила на подсъзнанието. Когато получите достъп до подсъзнателния си ум, вие се свързвате с най-мощния компютър, известен на човечеството, компютър, който съдържа всички отговори и знае отлично какво наистина е необходимо, за да бъдем в максимално добро здравословно състояние. Обучението и опитът ми като компютърен програмист, както и като холистичен лечител ми помогнаха да направя това знание лесно и достъпно за хората, които го използват.

Повечето физически, психически и емоционални проблеми, с които се сблъскваме, могат да се разгледат чрез системата на „Кодът на тялото“, защото тя обхваща почти всички възможни дисбаланси на ума, тялото и духа. Това е един цялостен инструмент, който може да помогне на хора от всички възрасти, от новородени бебета до възрастни хора. И не служи само за подобряване на здравословното ви състояние. Може да се използва за подобряване или възстановяване на взаимоотношенията, разкриване на блокажи пред изобилието и спомага да откриете какво истински желаете. Може дори да ви помогне да преодолеете блокажи, които ви пречат да се представите по-добре в училище, у дома, на работа или в сферата на спорта. „Кодът на тялото“ улеснява премахването на блокажите пред различните проявления на успеха.

За онези, които истински желаят да се променят и са готови да положат усилия – ще се променят не само мислите и начинът им на живот, но в много случаи ще се трансформира и тяхното бъдеще. „Кодът на тялото“ им помага да изградят ново бъдеще –нова реалност, изпълнена с по-малко болка, неудовлетворение и самосаботаж, в която мечтите по-лесно се превръщат в реалност.

ОТКРИВАНЕ НА „Кодът на тялото“

Събирането на знанията за изграждане на това, което впоследствие се превърна в системата „Кодът на тялото“, отне дълги години. Докато усвоявах знания чрез опита си с моите пациенти, моето разбиране за множество аспекти на здравето и благополучието постепенно се увеличаваше, стъпка по стъпка. Заболяванията ми в детството и забележителните оздравявания събудиха голямо желание да помагам на другите по начина, по който беше помогнато на мен. Рано научих какво действително е възможно независимо от общоприетите разбирания по онова време.

Преди да разбера, че ще стана лечител, се записах да изучавам компютърни науки в университета. Компютърното програмиране запали нова страст в мен, която ми служи и до днес. Идеята да получа образование в сферата на компютрите се появи внезапно, но впоследствие бях напълно пленен. Компютрите допаднаха на перфекциониста в мен. Ако има проблем с дадена програма, тя няма да проработи, докато не бъде поправена. През следващите няколко години се гмурнах в този свят с цялото си сърце и душа и се радвах на всяка минута от обучението си. Станах компютърен програмист и започнах да си изкарвам прехраната, работейки на свободна практика като „компютърен обучител“. Идея нямах, че този опит ще повлияе върху бъдещето ми като лечител.

За известно време бях решил, че да бъда лечител, е просто мечта, която ще остане неосъществена. Никога не съм бил особено добър по математика и идеята, че трябва да уча химия и физика, ме плашеше. Стигнах до заключението, че е по-добре да забравя за идеята да стана лечител и да се дипломирам в сферата на бизнеса.

Оставаха ми шест месеца до влизането в магистърската програма по бизнес администрация в университета „Бригъм Йънг“ в Прово, щата Юта, когато със съпругата ми Джийн пътувахме от Юта до Монтана заедно с малката ни дъщеря Натали, за да посетим родителите ми за Коледа. Докато седяхме около камината и си говорехме, изведнъж баща ми ме попита дали все още искам да се запиша в училището по хиропрактика. Каза, че би било чудесно да изградя кариера в тази област, и ми припомни, че винаги съм искал да се занимавам с лечителство. Отвърнах, че вече съм взел решение относно кариерата си, че ще се дипломирам в сферата на бизнес администрацията и ще работя за голяма корпорация. Обичах да работя на компютър и да изучавам процесите в бизнеса и смятах, че придобиването на магистърска степен в областта на бизнес администрацията би бил добър кариерен път за мен.

Баща ми каза: „Е, защо не помислиш още малко по въпроса?“. След кратка пауза отговорих, че ще си дам малко време и ще помисля отново. Изпитвах огромно уважение към баща ми. Той беше мъдър човек и много успешен в бизнеса. Знаех, че иска най-доброто за мен. Винаги е предпочитал сам да си бъде шеф и според мен смяташе, че ще бъда по-щастлив като лечител с моя собствена практика, отколкото да работя за някого другиго. Заради предложението на баща ми и влиянието, което той имаше върху мен, изведнъж доста се замислих по въпроса.

В ТЪРСЕНЕ НА ОТГОВОР

Имали ли сте някога ситуация в живота си, в която от позиция, в която всичко ви е било ясно, изведнъж сте се озовавали обратно в позиция на несигурност? По някакъв начин старата ми мечта да се занимавам с целително изкуство възкръсна. В този момент бях изправен пред две много различни картини на моето бъдеще. И двете имаха потенциала да бъдат много удовлетворяващи. Вече не бях сигурен в каква посока трябва да се развива животът ми. Трябваше да помисля. Усетих, че е важно да реша веднага.

Заедно с Джийн обсъдихме двата варианта. Решихме да ги сравним на лист хартия, като направим списък с предимствата и недостатъците, от едната страна – тези на бизнес сферата и компютърното програмиране, а от другата – предимствата и недостатъците на наша собствена лечителна практика. Списъкът и от двете страни беше доста дълъг. Това упражнение не беше достатъчно, за да разреши нашата дилема. И двата варианта бяха доста убедителни. Усетих колко тежък е този избор. Кариерата ми и бъдещето на моето семейство зависеха от него. Но имаше ли тук изобщо правилна и грешна опция? Едното решение беше ли по-добро от другото? Не можех да кажа. Чувствах, че мога да се движа по всеки един от тези два пътя и да живея добре.

След като в ранна възраст научих, че има Висша сила, към която мога да се обръщам, реших, че наистина бих се възползвал от такава помощ. Вярвам, че Висшата сила ни чува и иска да ни помогне. Затова през онази нощ, преди да си легна, застанах на колене и се помолих за напътствие. Казах: „Отче, който си на небесата, ако има някакво значение за Теб, моля те, помогни ми да разбера в коя посока да се отправя. Ще направя всичко, което смяташ, че е необходимо да направя“. Мислех, че ако това има значение за Него, Той ще ме уведоми.

Няколко часа по-късно се събудих сякаш от някакъв незапомнен сън, като умът ми беше изпълнен с мисли за това колко прекрасно е да помагам на другите да се лекуват по естествен начин, да служа на хората, да служа на Господ и на семейството си. Помислих си: „Е, това със сигурност е така. Но освен това обичам и компютрите, и бизнеса, и...“. При тази последна мисъл отново заспах. След известно време имах същото преживяване и усетих същите чувства и нагласи относно здравето и служенето на хората по естествен начин, точно както предишния път. Контрирах тези впечатления със същите съзнателни мисли за компютрите и бизнеса и отново заспах. Цялото нещо се повтори трети път.

В този момент навярно си мислите, че отговорът трябваше да е станал очевиден за мен, че Висшата сила се опитваше да общува с мен, и сигурно сте прави. На следващия ден размишлявах върху преживяванията си от предишната нощ, но все още не можех да стигна до заключение по кой път да поема. Мислех си, че трябва да се откажа от компютрите, а обичах да ги сглобявам и програмирам. Идея си нямах, че ще имам достатъчно време, в което да използвам компютри, и че ще ги включа в бъдещата си целителна практика.

На следващата нощ отново бях на колене, молейки се за съвет. И колкото и невероятно да звучи, имах същото преживяване и през втората нощ. Отново бях събуден три пъти, но с една отличителна разлика. Всеки път, в който се будих през тази втора нощ, чувствата бяха по-силни от предишния. Когато за трети път се събудих през тази нощ, мислите за служене и изцеление на целия свят, на цялото човечество бяха абсолютно поразителни. Точно в този момент чух много ясно един глас, който ми проговори и каза: „Това е свещено призвание“. Несъмнено получих отговор на молитвите си. В този момент вече знаех кой път да следвам и никога не погледнах назад.

Мислих много за това преживяване. Вярвах, че самото ни съществуване е свещено и затова всеки път, в който помогнем на някого да се почувства по-добре, да функционира по-добре, да може да живее по-пълноценно живота си, значи правим нещо специално. Вярвам, че всеки от нас има съдба и трябва да изпълни своята мисия, докато пребивава на земята. Болестите могат да ни спрат по пътя и да ни попречат да живеем живота, който бихме могли да живеем. Вярвам, че да помагам на болните да оздравеят, е мое свещено призвание, защото лавинообразните последствия от тяхното излекуване са безгранични.

(За да научите повече за моите духовни вярвания, посетете drbradleynelson.com/my-beliefs.)

ДА ОСТАНЕШ ОТВОРЕН

Спомням си как лежах по гръб на масата за лечение, когато бях на тринайсет, докато онези холистични лечители работеха с мен. Няколко пъти им казах: „Искам да правя това, което вие правите, когато порасна“. Техният отговор винаги беше един и същ: „Не, не искаш. Ако отидеш в някое училище по природна медицина, толкова сериозно ще промият мозъка ти и ще го напълнят с твърди, негъвкави идеи за това какво е целителството, че няма да можеш да мислиш самостоятелно“.

Тези хора бяха спасили живота ми. Вярвах на всичко, което ми казваха. Затова, когато най-накрая се записах в училището по хиропрактика, бях наистина нащрек. Поставях под съмнение всичко, което ми преподаваха като „най-добрия начин“ да се направи това или онова. Опитвах се да остана напълно отворен за всяка алтернатива, която би могла да свърши работа. Винаги търсех допълнителна информация.

Най-много обичах да се запознавам с всички тънкости на човешкото тяло – как работи автоматично и прави всички неща, които трябва да прави, за да ни поддържа живи във всеки отделен момент.

Едно от най-удивителните неща, които научих, беше, че голяма част от начина, по който реагираме, е заложен вътре в нас. Например, ако протегнете ръка и докоснете горещ котлон, съобщение относно болката пътува по нервната система до мозъка и мускулите на ръката ви почти веднага реагират. В резултат, преди фактът, че си изгаряте ръката, дори да е достигнал до осъз­наване, вече сте дръпнали ръката си от котлона.

Изучих подробно как работи нервната система. Със съучениците ми прекарахме месеци в дисекция на човешки трупове, наистина най-добрия начин да усвоите човешката анатомия. Научих как разместените прешлени могат да дразнят или да оказват натиск върху корена на нерва, който излиза от гръбначния стълб по пътя към своето предназначение. Научих множество методи за наместване на прешлени, някои по-силови, а други по-деликатни. Започнах да си давам сметка колко сложно устроено е човешкото тяло и как всичко е организирано да работи заедно по толкова красив начин.

Имах късмета да посещавам колеж по хиропрактика заедно с двамата ми братя и съпрузите на двете ми сестри, както и с много други прекрасни и забавни хора, които направиха цялото преживяване още по-приятно. Спомням си как седях в клас и слушах учителите ми да казват: „Човешкият мозък е най-мощният компютър във вселената, която познаваме“. Бях пленен от тази мисъл. Чудех се: „Ще разполагаме ли някога с технология за достъп до човешкия компютър, за да получим отговори директно от него?“. Това би бил най-добрият начин, по който да разберем какво действително се случва в тялото.

Нямах представа, че ще прекарам останалата част от кариерата си, правейки точно това, че ще се свързвам с подсъзнателния ум – влизайки в достъп с вътрешния компютър, намиращ се във всеки от нас – за да открия какво не е балансирано при моите пациенти и какво причинява техните проблеми.

Когато започнах частната си практика, останах отворен към всякакви нови подходи и възможности за лечение, които биха могли да помогнат на моите пациенти. Независимо дали това означаваше използването на някакъв метод или техника, която западната медицина или който и да било друг гледа неодобрително, за мен нямаше значение.

ДА ИСКАШ И ДА ПОЛУЧИШ

От първа ръка научих, че е възможно човек да получи помощ свише. В началото на частната ми практика развих навика да искам подкрепа свише. Преди да започна работа върху пациент, отделях време, за да насоча мислите си към небето и да помоля за помощ за моя пациент. Това беше нещо, което правех в пълно усамотение и отнемаше само няколко секунди. Вярвах, че е от съществено значение да поискам тази помощ.

Знам, че древната максима „Поискай и ще ти бъде дадено“ е вярна. В редки случаи в отговор на тези безмълвни молби изведнъж в съзнанието ми нахлуваше информация относно онова, от което се нуждае моят пациент. Понякога тази информация предоставяше съвсем различен поглед върху нещата в сравнение с онова, което си бях представял или обмислял преди това. Беше вълнуващо, тъй като се чувствах подкрепен и напътстван в процеса си на обучение.

Не ме интересуваше дали лечението, което провеждам, е различно от онова, което правят моите колеги, дали методите ми изглеждат леко необичайни. Интересното е, че докато разбирането ми в тази сфера се увеличаваше с течение на времето, нещата всъщност все повече се опростяваха. Лечението ставаше по-просто и по-бързо. Несвързани помежду си схващания за тялото започнаха най-накрая да се напасват като парчета от сложен пъзел. Колкото повече учех, толкова по-просто ставаше всичко.

Разбрах взаимовръзката между различните части от тялото и как всяка част влияе енергийно на всички останали. С всяко ново разбиране виждах колко сложно, вдъхващо благоговение и красиво е тялото и колко просто е да се открият блокажите, които му пречат да функционира по предназначение.

Не след дълго практиката ми се разрасна и сякаш започнах да привличам по-сложни случаи, след като знанията и уменията ми се увеличиха.

През последните десет години, които прекарах, практикувайки, повечето ми пациенти страдаха от хронични състояния, смятани за нелечими от западната медицина. Въпреки това голяма част от тях все пак имаха някаква надежда, че могат да се възстановят.

На книжния пазар от 29 август 2023 г.
Обем: 464 стр.
ISBN: 978-954-389-750-6
Издателство: „Ера“
Корична цена: 30 лв.

Коментирай