Свободно време

Миро с втори концерт в зала 1 на НДК – специално коледно издание на 21 декември

Допълнителната дата в турнето „Best of“ идва, след като всички билети за събитията бяха разпродадени предварително

07.09.2023г. / 10 13ч.
Михаела Лазарова
Миро с втори концерт в зала 1 на НДК – специално коледно издание на 21 декември

Миро ще направи втори концерт в зала 1 на НДК, като част от турнето „Best of“. Специалното коледно издание на музикалното събитие ще бъде на 21 декември и ще включва допълнителни рождественски песни. Новата дата идва след огромния интерес от страна на публиката и предварителното разпродаване на всичките шест концерта в страната.

Турнето на Миро „Best of“ вече е в разгара си. Поредицата от концерти започна от сцената на пълния Летен театър в Созопол на 11 август, а след това премина и през Бургас – на 2 септември. Публиката слуша на живо и пее в един глас с любимия си изпълнител „Губя контрол, когато“, „Повече“, „Върха на планината“, „Отначало“, „Очите“ и др. С Миро на сцената по време на концертите са фънк ураганите SoulBmoll и невероятното трио TRINITY.

Снимка: Иван Ерменков за Artvent

Турнето „Best of“ на Миро продължава в летните театри в Стара Загора, Варна и Плевен. Кулминацията ще бъде на сцената на зала 1 на НДК в София – през октомври и декември.

Поредицата концерти в страната събират най-големите хитове на изпълнителя от последните 23 години. Медиен партньор на турнето е БГ Радио.

Всички следващи дати от турнето „Best of“:

Стара Загора, Летен театър 7 септември

Варна, Летен театър 14 септември

Плевен, Летен театър 16 септември

София, зала 1 на НДК, 11 октомври

София, зала 1 на НДК, Christmas Edition, 21 декември

Билети за специалния коледен концерт: https://bit.ly/45TeFlW

Преди началото на турнето си тази година Миро издаде нов сборен албум – „46“ („Вирджиния рекърдс“), представен в края на април. Малко по-късно излезе и видеото към единствената нова песен в него „Отначало“ с режисьор Валери Милев.

-----

Миро е Мирослав Костадинов – автор, продуцент и изпълнител на над 23 достигнали номер 1 песни в България.

През годините той е носител на редица награди в страната и чужбина. В различните класации на БГ радио Миро присъства с доминантен брой песни сам и като част от групата, в която беше. Тази година дуетната му песен с Алма получи признанието на публиката в най-важната за Миро категория „Песен на годината“ на церемонията. „Повече“ е и най-излъчваната българска песен за 2022 в радио и ТВ ефира.

През 2009 е отличен с награда и статуетка за “Губя контрол когато“ на MAD Video Music Awards’09 в Атина. А през 2010-та песента става „Хит на десетилетието“, избрана от слушателите на „Дарик радио“.

Участвал е в „Златният Орфей“ през 1995 година (с презимето си Димов) и е един от победителите в същата година.

Миро е единственият към момента български артист, признат за изпълнител на годината в поп и поп-фолк музиката, при това в една година – Годишни музикални награди на БГ радио и на „Планета“ ТВ.

TRINITY са Славина Калканджиева, Миглена Русева и Божана Спасова.

SoulBmoll са Момчил Косев (китари, вокали и аранжименти), Александър Васев (клавири), Виктор Викторов, Радо Казасов (ритъм секция), Емилио Мархолев (бас китара), Христо Нейчев (китара), Мартин Бодуров (тромпет, хорн), Иван Йорданов (саксофон, флейта). Вокали са Славина Калканджиева, Меглена Русева, Божана Спасова.

Коментирай
Свободно време