Свободно време

Тест: Как се справяте в стресови ситуации?

Един забавен тест

09.09.2023г. / 12 01ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Стресът е част от нашето ежедневие, за жалост. Как реагираме в ситуации на напрежение зависи от много фактори. Понякога успяваме да ги овладеем, друг път сякаш губим контрол над всичко. Вие как се справяте в ситуации на стрес?

Днес споделяме един забавен тест, който ще ви даде отговор на този въпрос. Погледнете главната снимка добре. Какво виждате в нея? Възможните отговори са два. Вижте какво показва онова, което вие сте видели.

Око

Ако в тази снимка първото, което сте разпознали е око, то това означава, че сте склонни да бягате от неочакваното. Когато ситуацията не се развие според вашите очаквания, вие изпитвате стрес. Понякога усещането ви за дискомфорт е толкова силно, че може да ви постави извън контрол, което затруднява и ясната ви преценка.

Проблемите изглеждат непреодолими за вас. Чувствате се безнадеждни и напълно безпомощни и това силно влияе на настроението ви. Стресът бързо повишава раздразнителността ви, лесно се ядосвате и всичко това проектира цялото ви разочарование върху другите и живота. Стресовите ситуации често ви създават напрегната атмосфера както у дома, така и на работното място. Изпитвате трудност да управлявате емоциите си, когато сте в ситуации на напрежение.

Изберете еднорог и вижте близкото бъдеще

Понякога думите изпреварват мислите ви и сте склонни да наранявате другите, дори хора, на които държите.

Когато отново попаднете в ситуация на стрес, направете си кратка разходка, почивка, останете насаме със себе си. Пробвайте дихателни упражнения. Направете няколко бавни вдишвания и издишвания, за да намалите напрежението. Не забравяйте, че до себе си имате хора, които ви подкрепят. Помнете, че сте по-силни отколкото си мислите и можете да се справите успешно с всичко.

Камъни за репродуктивно здраве

Вселена

Вселената подсказва, че вие определено сте се научили да запазвате спокойствие дори в стресови ситуации. Усещате, че няма смисъл да изпадате в паника. Успявате да запазите контрола и баланса на емоциите си, независимо от натиска, на който животът ви подлага, както в професионален, така и в личен план.

Свързани статии

Ако трябва да се справите с професионални или лични проблеми например, вие винаги правите крачка назад. Анализирате ситуацията и претегляте плюсовете и минусите на всяко решение. Това ви прави стабилни в очите на другите и често сте търсени за съвет. Но това не е никак изненадващо, защото най-вероятно вие сте спокоен човек и винаги си давате необходимото време за размисъл.

Също така, в живота сте добре организирани, никога не ви липсват иновативни идеи за подобряване на работата ви и живота ви като цяло. За вас доверието и подкрепата са много важни, особено в сложни ситуации.

 

Коментирай