Свободно време

Комедията „Неделя сутрин“ препълни „Théatro отсам канала“ за своята премиера

Филип Буков, Павел Иванов, Христо Пъдев, Стоян Дойчев и Skiller са звездите в новата постановка

14.09.2023г. / 09 58ч.
Аз жената
Снимка: Иван Ерменков за Artvent.

Снимка: Иван Ерменков за Artvent.

Новата театрална комедия „Неделя сутрин“ беше посрещната с много смях и аплодисменти от публиката в „Théatro отсам канала“ на премиерата в София на 13 септември. Залата бе препълнена, а сред публиката бяха хора на всякаква възраст, които видимо се забавляваха в продължение на два часа, минали неусетно.

Продължението на успешния авторски спектакъл „Петък вечер“ отново е с участието на Филип Буков, Павел Иванов, Христо Пъдев, Стоян Дойчев и Skiller, режисьор е Ивайло Ненов, а автор – Ваня Георгиева.

В продължение на два часа публиката се забавлява с четиримата актьори и бийтбокс мастъра, които хитро прескочиха съботния ден и се прехвърлиха в спокойните води на неделята. Където обаче не всичко се разви според очакванията на героите за един отдаден на любимите им занимания ден. Освен актьорска игра, зрителите видяха много танци и хореографии, а цялото действие беше озвучавано на живо от Skiller.

Подобно на първата част на комедията, актьорите отново влизат в различни роли, които пресъздават комични случки, свързващи преживяванията от петък вечерта с неделното пробуждане. И се опитват да си отговорят на поредица въпроси. Кога започва неделя сутринта? С последния коктейл и финалния припадък в петък? Или с първите звуци от бормашина, които дълбаят насилствено в мозъка? Защо пропускаме съботния следобед и имаме ли изобщо шанс да го изживеем?

 

Свързани статии

Как ще завърши неделният ден се познава още от сутринта. Единствената сутрин, която е способна да роди мечта и минути по-късно да я срине със земята.

Сценографията е на Мирела Василева, а хореографията – на Александър Манджуков. Автор на музиката и цялото озвучаване е Александър Деянов – Skiller. Продуцент на постановката е Artvent.

Продължението на „Петък вечер“ идва логично след успеха на авторския спектакъл, който за малко повече от година вече е игран над 50 пъти. След София „Неделя сутрин“ ще бъде с премиери и в други градове от страната.

Тук можете да намерите билети за спектакъла.

Снимки: Иван Ерменков за Artvent.

Коментирай