Свободно време

Годината на Дървения дракон – постигаме успехи и поставяме ново начало

Ще бъде важно да сме трудолюбиви

07.12.2023г. / 13 17ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Новата година винаги повишава любопитството ни към това какво ни очаква през следващите 12 месеца. Днес в рубриката ни „Всичко за зодиите“ поглеждаме към китайския зодиак. Новата 2024-а ще бъде годината на Дървения Дракон. Тя започва от 10 февруари 2024 г., и ще продължи до 28 януари 2025 г.

Драконът е уважаван символ в китайската традиция и е известен със своята сила, мъдрост, честност, доброта и успех. Годината на Дървения дракон ни носи растеж, успех, просперитет, щастие и изобилие. Драконът е Ян символ и се свързва с огъня. Неговата позитивност ще се засили през 2024 година, което ще донесе бодрост, отваряйки нови врати от възможности за всички представители на китайския зодиак. 

Драконът се счита за символ на благоденствие и успех, а останалите 11 животни от китайския зодиак ще имат възможността да се възползват от неговото влияние, успявайки да постигнат повече успехи, напредък, да имат повече положителни изживявания.

Свързани статии

В китайската традиция е известно, че елементът дърво е елемент на растежа, на успеха. Дървото е свързано с посоката изток, сезона на пролетта и планетата Юпитер. Енергията на Дървения дракон представлява зеления цвят, времето със силни ветрове. Затова може да се каже, че 2024 година ще бъде годината и на Зеления дървен дракон. Това означава, че ще имаме възможността да поставим ново начало, да осъществим големи проекти, но за да постигнем растеж от нас ще се изисква и да сме трудолюбиви. 
Креативността ни ще се повиши, страстта в това да създаваме нови неща. 

Зеленият цвят, свързан с елемента дърво, действа като определение за живот и жизненост. Растенията и дърветата се нуждаят от вода, слънчева светлина и храна, за да процъфтяват, по същия начин, по който ние трябва да подхранваме телата, умовете и душите си, за да използваме пълната си сила и да постигнем просперитет и мъдрост през 2024 година. 

Свързани статии

Дървеният дракон ни носи повече енергия, нов плам, страст и „храна“, за да подхранва нашия личен, професионален и духовен растеж.

Как да посрещнете китайската нова година?

Важно е трапезата да бъде пълна с разнообразни ястия. Зеленото и бялото трябва да бъдат част от декорацията на масата. Като украса може да използвате и мандарини, но трябва да има точно 8 от тях – това е числото на 2024-а, символизиращо безкрайността. Що се отнася до менюто, пригответе такива ястия, които включват ориз, риба, морски дарове, свинско и птиче месо.

Свързани статии

Плодовете за китайската новогодишна трапеза също трябва да са внимателно подбрани, тъй като те носят определен смисъл. Портокалите символизират изобилие, помелото укрепва семейните връзки, гроздето и крушите символизират просперитет и късмет.

Очаквайте още интересна информация за годината на Дървения дракон.

По материали от astrosage.com/, astrologyk.com

Коментирай
Здраве и красота