Свободно време

Репортерът на Bulgaria ON AIR Стефан Борисов получи специалната награда на СБЖ

20.11.2023г. / 16 32ч.
Мария Дуковска
Репортерът на Bulgaria ON AIR Стефан Борисов получи специалната награда на СБЖ

Репортерът от новините на Bulgaria ON AIR – Стефан Борисов, получи специалната награда на СБЖ за репортаж, в който показва абсурдите при броенето на гласовете от секциите в Местни избори 2023 г. Това се случи на тържествена церемония в БНТ. Наградата му беше връчена от доайена в журналистиката Анна Заркова, която специално оцени работата на репортера и подчерта, че след него и другите медии са последвали примера му.

„Репортерът не е репортер, за да мижи за всеки случай и когато неговият началник му препоръча леко да си отвори очите. Журналистът от „Новините ON AIR“ даде пример и този пример беше последван от всички телевизии“, подчерта Заркова.

Стефан Борисов оцени наградата така:

„За мен е голямо признание. Благодарен съм на колегите от телевизията за помощта. Някой е видял нашата работа. Вярвам, че журналистиката променя.“

Целта на наградите, които Съюза на българските журналисти връчва всяка година, остава една: да запали пламъка и журналистическата доблест, да насърчи цялата общност към защита на обществения интерес и търсене на истината.

Любовта към журналистиката и телевизията на Стефан Борисов е още от ученическите години, когато с група младежи създават училищна телевизия и разказват истории. В момента е студент в УНСС със специалност  „Медии и обществени комуникации“. За университетски вестник прави и първото си интервю – с омбудсмана Диана Ковачева. През пролетта на 2023 прекрачва прага на Bulgaria ON AIR като репортер на „НОВИНИТЕ ON AIR“. В телевизията отразява различни теми, свързани пряко с живота на хората.

Коментирай