Свободно време

Малки победи, за които да сте горди със себе си

Потупвайте се по рамото всеки ден за повече щастие и самочувствие

27.12.2023г. / 14 15ч.
Илияна Николова
Малки победи, за които да сте горди със себе си

Една от най-честите грешки, които много хора допускат, е да се фокусират предимно върху големите победи в живота в преследване на големите цели, като пренебрегват малките поводи за радост. 

Има много причини да сте горди със себе си и да се потупате по рамото и те далеч не са чак толкова големи постижения на пръв поглед, а всъщност дават толкова много удовлетворение, стига да им обръщате внимание. 

Кои са малките победи, за които да сте горди със себе си всеки ден?

Научили сте се да поемате инициатива в живота си

Ако допреди това не сте успявали да контролирате събитията в живота си, но сега сте успели да въведете ред в целите си, задачите си, в постигането на успехи и цялостния контрол върху ангажиментите си, това е повод за гордост. Колкото повече успявате да се справяте с малките предизвикателства всеки ден, толкова по-горди трябва да сте със себе си. 

Свързани статии
Започнали сте да казвате „не“, когато наистина имате нужда 

Много хора се съгласяват с неща против волята си по една или друга причина. Категоричното казване на „не“ е нещо, на което не всеки е способен. Ако сте от личностите, които изпитват трудности да отказват и по-скоро се примиряват с некомфортни за тях обстоятелства, вероятно това ви кара да се чувствате зле. Но ако сте започнали да се научавате да казвате „не“, когато наистина имате нужда да откажете, това е истински повод за гордост, за който да се потупате по рамото. 

Намерили сте начин да подобрите комуникацията с близките си 

Със семейството и най-близките хора възникват и най-сериозните конфликти. По ирония на съдбата често нараняваме най-дълбоко хората, които са ни най-близки, а не онези, които не значат нищо за нас. Истински повод за гордост и празник е, ако сте успели да подобрите общуването с любимите си хора и сте намерили път към хармонията заедно. Това е една малка победа, която обаче води след себе си немалки успехи. 

Започнали сте здравословни промени в начина на живот 

Може да звучи като нещо дребно, но поемането на здравословна промяна в начина на живот всъщност е огромен повод за гордост. Ако сте успели да задържите тенденцията и я спазвате, чувствате се добре и сте загърбили лошите и вредни навици от миналото, потупайте се по рамото и се похвалете. Заслужавате го. 

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 3 месеца )
Радваме се и не се сърдим, ако сме предизвикали някоя малка победа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар