Свободно време

Инвестиция за Коледа: един по-нестандартен подарък за бъдещето

21.12.2023г. / 11 30ч.
Аз жената
Инвестиция за Коледа: един по-нестандартен подарък за бъдещето

Последните години ни провокираха да помислим върху преходността на краткосрочните придобивки и стойността на дългосрочните цели в живота. Това става ясно от данни, наскоро публикувани от Националния статистически институт, които показват, че заради свитата потребителска кошница, тази Коледа ще внимаваме повече колко харчим по празниците. Проучване на частна разплащателна платформа показва, че над 20% от хората възнамеряват да дадат по-малко пари за коледни подаръци тази година спрямо предходната. Явно е, че растящата инфлация около нас и политическата нестабилност ни припомниха стойността на парите и ни карат да се замислим за какво да си ги даваме.

Възможно ли е обаче тази година да направим подарък, който да приближи нас и или нашите близки към дългосрочните ни цели, вместо да подарим поредната преходна материална придобивка?

Подарък инвестиция

Дадена вещ ще донесе моментно удоволствие на вашите близки, но инвестицията е средство за постигане на дългосрочни цели в живота като мечтаното образование, спокойни старини, нов дом, а защо не и една мечтана почивка. Дългосрочното спестяване и инвестиране като подарък носи със себе си и досег до финансовите пазари и инструментите, които те ни предлагат. Подобен подарък ще накара вашите близки да се замислят и неусетно да подобрят финансовата си култура. Какъв по-добър подарък за един тийнейджър например?

Какво представлява гифт картата на ЕЛАНА Фонд Мениджмънт:

  • Избирате желаната сума за Вашия подарък (лимитът за една карта е в размер до 2000 лв.).
  • За допълнителна сигурност, сключвате споразумение, с което упоменавате конкретния получател на средствата.
  • Сумата се блокира на Ваше име, докато реципиентът на Вашия подарък не се възползва от нея.
  • Получателят избира как да инвестира подарената сума – еднократно във взаимен фонд или в рамките на спестовен план, с който да продължи да добавя ежемесечни вноски от свое име.
  • Картата е с валидност 3 месеца. Ако сумата не бъде инвестирана или употребена в този период от получателя, тя се отблокира и се връща при Вас.
  • Разход за картата, включен в общата сума за подарък – 5 лв.
  • Разход за доставка с куриер или поща не се дължи.

Съчетавайки стил, иновации и отговорност, този подарък остава в сърцето и портфейла на получателя през годините. Подарете бъдещето днес и направете вашия подарък незабравим тук и сега >>>

---

Предоставената информация е маркетингов материал и не представлява инвестиционна консултация, съвет, инвестиционно проучване или препоръка за инвестиране и не следва да се тълкува като такава. Информацията е валидна към датата на издаване на маркетинговия материал и може да се промени в бъдеще. Информираме настоящите и потенциални инвеститори, че стойността на дяловете на договорните фондове и доходът от тях може да се понижат. Не се гарантират печалби и съществува риск за инвеститорите да не си възстановят пълния размер на инвестираните средства. Инвестициите във взаимни фондове, както и инвестициите на самия фонд, не са гарантирани от гаранционен фонд, създаден от държавата или друг вид гаранция. Постигнатите резултати от минали периоди не предвиждат бъдещата възвръщаемост. Преди вземане на окончателно инвестиционно решение е препоръчително инвеститорите да се запознаят с проспекта и с документа с ключова информация за инвеститори на съответния фонд. Бъдещите резултати подлежат на данъчно облагане, зависещо от личното положение на всеки инвеститор и може да се промени в бъдещи периоди. Инвестирането в дялове на договорния фонд освен ползи носи и определени рискове, като ликвиден, оперативен, лихвен, валутен, политически риск, макроикономически риск, валутен риск, риск от концентрация и др. Пълна информация за рисковете може да бъде открита в проспекта на съответния фонд.

Коментирай
Свободно време