Свободно време

„Патешки истории“ тръгва по кината от утре

Едно наистина квактастично приключение

21.12.2023г. / 10 09ч.
Мария Дуковска
„Патешки истории“ тръгва по кината от утре

От утре, 22 декември, се подготвяме за полета на живота ни с новата възхитителна продукция на Illumination „Патешки истории“. Трогателният семеен филм обещава да ни отведе на незабравимо приключение, изпълнено със смях, любов и житейски уроци, което с лекота преплита всички тези емоции със зашеметяваща анимация, за да вдъхне живот на предизвикателствата и триумфите на едно семейство, което се стреми към единство и себепознание. А очарователните герои и тяхната уникална индивидуалност запленяват с лекота зрители от всички възрасти и ни поднасят перфектното семейно забавление по Коледа, когато искаме да си отдъхнем от Duck a l`Orange и тежките трапези.

„Патешки истории“ ни потапя в чудатите преживелици на семейство Малард, където перата хвърчат, а вълненията бушуват, докато те са в разгара на една истинска одисея. Татко Мак е напълно удовлетворен от спокойната идилия, която царува на езерото им в Нова Англия, и си представя бъдеще, в което цялото семейство ще плава там необезпокоявано през живота. Мама Пам обаче е готова да разтърси нещата, тя копнее за приключения и няма търпение да разкрие чудесата на света на двете си патета – готиния тийнейджър Дакс и малката темпераментна Гуен. Съдбата се развихря и в езерото им се спуска ято мигриращи патици, които разказват на Малард примамливи истории за екзотични места и непознати води. Мама Пам успява да склони непоколебимия татко Мак да прегърне неизвестното и така те стават част от едно комично и хаотично пътуване, което преминава през оживените улици на Ню Йорк, за да достигне до облените в слънце брегове на тропическа Ямайка.

В ново видео зад кадър талантливият Бенджамин Ренър – режисьор на това визуално удоволствие, ни кани да се присъединим към чудноватото бягство, изпълнено с безброй спиращи дъха пейзажи, наситени цветове и усет към всеки детайл, което доказва, че понякога най-хубавите приключения са тези, които разпердушинват някое и друго перо...

„Патешки истории“ е по сценарий на Майк Уайт, носител на награда „Еми“ за създаването на „Белият лотос“ и сценарист на Рок училище, и е режисиран от Бенджамин Ренър („Ърнест и Селестин“, „Голямата лоша лисица и други истории“). Продуцент е основателят и главен изпълнителен директор на Illumination Крис Меледандри.

Впускаме се в непредсказуемостта на откритото небе с „Патешки истории“ от 22 декември само в кината на 2D, 3D и 4DX.

Коментирай