Свободно време

Как да се погрижим за тонуса на семейството по време на празниците

28.12.2023г. / 12 20ч.
Мария Дуковска
Как да се погрижим за тонуса на семейството по време на празниците

Празниците са времето, в което пълноценно можем да прекараме време с цялото семейство. Време свързано с много приятни емоции, споделени мигове и разбира се, много топли моменти. Знаем обаче колко може да е натоварен този период за майките, които освен за организацията и хармонията вкъщи, трябва да се погрижат и за това цялото семейство да бъде здраво и в добра кондиция. Ето няколко практични съвета, с които да поддържате добрия тонус на всички по време на коледните празници:

Пийте много вода и течности – погрижете се около вас винаги да има бутилка с вода или ако предпочитате по-освежаващи и заредени с витамини напитки, заложете на прясно изцедени сокове от плодове.

Движение и разходки – въпреки че времето е значително по-студено, не подценявайте силата, която физическата активност и свежия въздух имат върху организма – организирайте си семейна разходка в планината или парка, само не забравяйте да се облечете добре!

Хранете се балансирано – да, Коледа идва с много кулинарни изкушения, на които определено ви съветваме да се насладите, но постарайте се между по-тежките трапези да балансирате и с по-леки храни, като плодове и зеленчуци.

Невинаги обаче можем да предпазим най-уязвимите членове на семейството – децата, и понякога се налага те да получат специализирана грижа от лекари и професионалисти, дори и по време на празниците. Когато това се наложи, със сигурност бихме искали най-добрите условия за децата си, а както знаем това невинаги е така в детските болнични отделения, носещи по-скоро негативни емоции за малчуганите. Именно поради тази причина, за втора поредна година А1 организира благотворителна кампания, която подкрепя проект „Светулка“ на фондация „За доброто“. Кампанията „Свързва ни доброто: дари за децата и А1 ще удвои сумата“ е насочена към подобряване на условията в детските педиатрични отделения в България. Освен положителното въздействие, което каузата оказва върху подобряването на средата в детските педиатрични отделения, тя е и повод за много детски усмивки в този труден за малките и техните семейства момент.

Кампанията ще продължи до 31 декември, след което събраните дарения ще бъдат удвоени от телекома и ще бъде обявено кое отделение в страната ще бъде преобразено. Миналата година, компанията дари сумата за подобряването на детско отделение в МБАЛ – Карнобат.

Как вие можете да помогнете: Ако сте потребители на услуги от А1 можете да дарите лесно за избрана от вас сума от 1 до 100 лв. през последната версия на мобилното приложение или уеб версията на Моят А1. Няма ограничение за броя на даренията, а условието е общата им стойност да не надвишава 100 лева за една услуга. Дарение над този лимит или от лице, което не попада в обхвата на кампанията, може да бъде направено директно към фондация „За доброто“ през техния уебсайт.

Не пропускайте да се погрижите за семействата си в тези светли празнични дни. Не забравяйте и да направите добро, като подкрепите кауза, в която вярвате.

Коментирай
Здраве и красота