Свободно време

Меркурий преминава в Овен на 9 март – ставаме дръзки (ВИДЕО)

Не бива да бързаме

06.03.2024г. / 12 22ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На 9 март планетата на мисълта и комуникацията – Меркурий, преминава в огнения знак Овен. Тъй като Меркурий е планетата на мисленето и креативността, а Овенът е знакът на действието, думите са склонни да текат много бързо. Планетата ще се задържи в този зодиакален знак до 15 май. През този период можем да изразим идеите си с повече страст от обикновено.

Свързани статии

За Овена е известно, че той не чака никого, така че този транзит е време, когато умовете ни могат да станат малко (или много) по-неспокойни и нетърпеливи. Няма да стоим неподвижни, защото ще искаме да завършим сегашното и да продължим напред към следващото нещо.

Меркурий в Овен също е чудесен за отваряне на линиите за комуникация и ни дава насърчението, от което се нуждаем, за да кажем точно това, което мислим и чувстваме. Тъй като Овен е зодия „аз“, ще имаме и увереността да изразим мнението си. Въпреки това желанието ни да кажем точно това, което мислим, може да се превърне в проблем, особено в ситуации, в които се изисква сътрудничество, компромис и чувствителност.

Свързани статии

От нас обаче ще се изисква да внимаваме с нрава си. Бурните реакции биха могли да предизвикат ненужна драма. 

Нашите мисли и реч могат да станат по-смели и новаторски. С лекота ще намираме нови решения на проблемите. 

Свързани статии

Планетата Меркурий се смята за фактор на логическите способности, бизнеса и интелигентността. Преди да премине в Овен, тя се намира в знака Риби. Смяната на зодиакалния знак има голямо положително влияние в областта на работата – бизнес, образование и правосъдие. 

Въпреки че идеи няма да ни липсват по време на този транзит, ще бъде важно как разрешаваме проблемите си. Не бива да действаме под влиянието на егото си, емоциите, а да обмисляме добре всичко. Транзитът на Меркурий в Овен също може да ви направи по-малко загрижени за обективните гледни точки и обяснения на другите, тъй като Овенът по природа е доста напорист. 

Свързани статии

Това ни кара да общуваме спонтанно и по директен начин, при което бързите решения ни управляват, но дали те ще се окажат правилни във всяка ситуация е друг въпрос. 

Също така, транзитът освен че може да ни направи импулсивни и чувствени, има вероятност да попаднем в грешни взаимоотношения, които могат да отстъпят място на повърхностна проява на привързаност, която се изразява предимно от физическо привличане. 

Тук можете да чуете прогнозата за периода:

Коментирай