Свободно време

Кои са най-мощните талисмани за привличане на щастие?

Внесете позитивна енергия с талисман за дома

14.03.2024г. / 17 30ч.
Мария Василева
Талисман Хамса. Снимка: iStock

Талисман Хамса. Снимка: iStock

Ако ви се струва, че напоследък късметът не е на ваша страна, може би имате нужда от малко „нетрадиционна“ помощ. Забравете за съветите от близки и приятели. Впрегнете цялата си позитивна енергия и най-добрите си намерения и използвайте някой от следните талисмани

Четирилистна детелина 

Четирилистната детелина е почти универсален талисман за късмет. Четирите листа представляват надежда, вяра, любов и късмет. Традицията се основава на легенда, която гласи, че когато Ева напуснала рая, тя взела със себе си четирилистна детелина като сувенир. Четирилистната детелина е рядка генетична мутация и проучванията показват, че има приблизително 10 000 нормални детелини за всяка четирилистна детелина. Намирането на четирилистна детелина носи късмет и гарантира живот, пълен с щастие и късмет. 

Дървото на живота 

Дърво на

Дървото на живота е източник на познание и символизира няколко неща: жизнения дъх, така необходимата за живота храна и връзката между този живот и следващия. От своя страна всяка от различните части на дървото на живота символизира нещо различно. Корените символизират връзката с майката земя; стволът символизира силата, необходима, за да останеш и да се почувстваш жив; клоните символизират желанието за растеж и постигане на все по-високи цели; листата символизират необходимостта от търсене на препитание; плодовете символизират предаването на другите. В будистката традиция дървото на живота е и дървото, под което Буда е постигнал просветление (бодхи), религиозен фикус. Носенето на дървото на живота като талисман за късмет ви дава силата да успеете в личния и професионалния си живот и да се справите с трудностите на ежедневието. 

Звукът Ом 

Ом е най-свещената мантра, както в будизма, така и в индуизма, тя е звучната форма на нашето божествено аз (атман), затова всички мантри започват с думата Ом. Представлява вселената (Брахман) и пеенето на мантрата Ом по време на медитация символизира връзката, която ни обединява с универсалното, хармонията с всичко, което ни заобикаля и обединението на физическото с духовното. Носенето на мантрата Ом като талисман за късмет ни предава космическата енергия на Вселената. 

Дървото на парите от цитрин

Дърво на

Паричното дърво от скъпоценен камък цитрин е декоративно украшение, за което се смята, че привлича богатство и изобилие. Във фъншуй дървото на парите е популярен талисман за късмет, който често се използва за привличане на положителна енергия и просперитет в дадено пространство. От друга страна, цитринът се смята за камък на богатството и често е наричан „Камъкът на късметлията и търговеца“. Изработено от цитрин, това фъншуй дърво е идеално за внасяне на енергията на успеха във вашия бизнес или дори във вашия дом. Поставете го в ъгъла на богатството на дома или офиса, който е югоизточният ъгъл според принципите на фъншуй. 

Хамса

Хамса често се изобразява като ръка с око в центъра, с длан, обърната нагоре, сякаш предпазва от негативна енергия. Известна още като ръката на Фатима или ръката на Мириам, тя всъщност е символ, използван за защита срещу проклятие и зли очи според вярванията на Северна Африка и Близкия изток. Освен защита, смята се също, че носи благословия, щастие и късмет на тези, които я носят. Носете я като висулка или гривна или я окачете в дома си като декоративен елемент.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Банко Пиронков, Фън ( преди 1 месец )
"Дървото на парите от цитрин" е един от ненужните измислени сувенири, които се свързват с Фън Шуй, но нямат действителна връзка с него.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар