Свободно време

Емели Санде с първи концерт в София на 10 юли

Концертът ще е в зала 1 на НДК

27.03.2024г. / 15 27ч.
Мария Дуковска
Емели Санде.

Емели Санде.

Емели Санде композира първата си песен на 8 години, но започва да пее на 15 като спечелва конкурса Choice FM. Въпреки това все още не е сигурна в музикалните си възможности и започва да учи медицина.

Докато е на студентски стаж, майка ѝ изпраща нейни записи на Би Би Си. В края на годината се оказва, че тя е сред четиримата млади изпълнители, избрани от радиостанцията да изнесат концерт. Там се запознава с продуцента Шахид Хан, известен като Ноти Бой. Творческият им тандем е изключително успешен и една от първите им песни – Diamond Rings, се класира в първата десетка на британската класация за сингли през лятото на 2009 г. Емели композира и за редица звезди – Риана, Алиша Диксън, Алиша Кийс, Шерил Коул, Тайни Темпа и Лиона Люис и други. През 2011-а е обявена за най-обещаващ нов талант от критиката на британските музикални награди, а през 2012-а грабва две статуетки „Брит“ за най-добра британска изпълнителка и най-добър албум. На 26 години Емели Санде подобрява рекорда на „Бийтълс“ за най-много поредни седмици в топ 10 на британската класация за албуми. Нейният дебютен албум Our Version Of Events е в класацията 63 седмици. Дотогава най-дълго време в топ 10 е бил албумът на „Бийтълс“ Please Please Me – 62 седмици през 1964 г. 
През 2017-а тя получава наградата на Brit Awards за най-добра британска соло изпълнителка. 

Емели Санде има издадени 5 студийни албума. Последният е  How Were We to Know от  2023 г.

Емели Санде ще изнесе своя първи концерт пред българска публика на 10 юли 2024 в Зала 1 на НДК по покана на „Жокер медиа“.

Билети в мрежата на Ивентим.

Коментирай