Свободно време

„Геният“ и „Диви коне“ очакват зрителите на Bulgaria ON AIR на 12 май

Филмовите заглавия ще се излъчат на малкия екран от 20:30 и 22:30 часа

08.05.2024г. / 16 03ч.
Мария Дуковска
Снимка: Bulgaria ON AIR.

Снимка: Bulgaria ON AIR.

Ефирът на Bulgaria ON AIR продължава да интригува зрителите с популярни филмови заглавия през уикенда. Тази неделя, 12 май, за почитателите на биографичните филми, в 20:30 часа ще се излъчи „Геният“, базиран на едноименната книга, която печели Национална награда за литература за 1978 г. Веднага след него в 22:30 часа ще започне американският криминален уестърн „Диви коне“.

Действието в „Геният“ се развива в далечната 1929 г. в Ню Йорк, където Максуел Пъркинс е успешен редактор в „Скрибнърс“ и открива велики автори като Ф. Скот Фицджералд и Ърнест Хемингуей. Един ден в кабинета си той чете черновата на „Изгубени“, роман на Томас Улф. Поразен от съдържанието, Пъркинс решава да го публикува и започва да си сътрудничи с автора. За един месец са продадени 15 хил. екземпляра. Пъркинс и Улф стават най-добри приятели, а връзката на Улф с Алин Бърнстейн, омъжена жена, която е с 20 години по-възрастна от него, е подложена на сериозно изпитание след публикуването на романа. Приятелството между двамата е силно, но е поставено пред много изпитания. Последното предизвикателство не бива преодоляно и довежда до смъртта на един от тях. В главните роли са Колин Фърт, Джуд Лоу, Никол Кидман, Лора Лини, Гай Пиърс и Доминик Уест.

Криминалният уестърн „Диви коне“ представя образа на тексаската рейнджърка Саманта Пейн, която отваря случай на петнадесетгодишно изчезнало дете. Тя започва да подозира, че има нещо нередно и в заплитането на историята се появява възможността за умишлено убийство, а сред заподозрените е замесен местен земевладелец. Във филма участват Робърт Дювал, Джеймс Франко, Джош Хартнет, Адриана Бараса, Джим Парак и Лусиана Дювал.

Не пропускайте да проследите двете завладяващи истории – тази неделя, 12 май, от 20:30 и 22:30 часа по Bulgaria ON AIR.

Коментирай