Свободно време

Легендарният продуцент на U2 и Rolling Stones гостува в „Светът е бизнес“ на 22 май

Водещият Ивайло Лаков среща зрителите с носителя на 6 награди „Грами“ Стив Лилиуайт

22.05.2024г. / 12 52ч.
Мария Дуковска
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria.

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria.

Легендарният музикален продуцент Стив Лилиуайт ще бъде специален гост днес, 22 май, в „Светът е бизнес“ по Bloomberg TV Bulgaria. От 20:30 часа водещият Ивайло Лаков ще го разпита за тайните на успешния бизнес в музикалната индустрия.

Самият Лилиуайт е носител на Ордена на Британската Империя за заслуги към музиката и 6 награди „Грами“. Продуцент е на легендарната група U2, както и на множество други, между които Rolling Stones, Dave Matthews Band, Питър Гейбриъл, 30 Seconds to Mars, Morissey, Крис Корнел, The Killers, Crowded House и др.

Как се създават хитове? Каква е ролята на музикалния продуцент? За пътя на музикалната индустрия от плочите до дигиталната ера. Каква е намесата на изкуствения интелект в създаването на световни хитове днес? И каква е успешната формула, за да стане хит българско парче на световния пазар? Отговори на тези въпроси зрителите на единствената бизнес телевизия у нас ще получат от продуцента на легендарната група U2 и един от най-успешните музикални продуценти в историята на съвременната музика – Стив Лилиуайт.

Лилиуайт е в България за участие в тазгодишното издание на Българската музикална конференция SPIKE Bulgarian Music Showcase. Тя се провежда от 23 до 25 май в Пловдив.

Не пропускайте неговото интервю и какво ще издаде от кухнята на световния музикален бизнес – гледайте Стив Лилиуайт тази сряда, 22 май, в „Светът е бизнес“ от 20:30 часа по Bloomberg TV Bulgaria.

Коментирай