Свободно време

Джаз музикантът Боби Вълчев пя на една сцена с един от най-популярните инструменталисти, носител на „Грами“ – Крис Боти

23.05.2024г. / 12 06ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Личен архив Боби Вълчев

Снимка: Личен архив Боби Вълчев

На 18 май, в „Дубай Опера“, Боби Вълчев имаше честта за втори път да застане рамо до рамо с поредното водещо име от световната музикална сцена. Боби Вълчев е бил на сцена и с Том Джоунс, Лайънъл Ричи, Стинг и много други.

За втори път нашият джаз изпълнител застава на една сцена с Крис Боти – тромпетист, носител на „Грами“, един от най-популярните инструменталисти в света от близо три десетилетия. Той твори заедно с някои от най-големите суперзвезди, включително Стинг, Пол Саймън, Барбра Стрейзънд, Лейди Гага, Тони Бенет, Франк Синатра, Арета Франклин, Бет Мидлър и други. Първата им среща бе през 2016 година, когато Боби Вълчев подгряваше Крис Боти на концерт в Дубай.

Снимка: Личен архив Боби Вълчев

Излизането на сцената на Боби Вълчев става спонтанно и съвсем непланирано. Докато е на първи ред в публиката, по време на концерта, Крис Боти го извиква на сцената. Но Боби не разполага с мундщука си да посвири на тромпета му и запява песента What a Wonderful World на Луис Армстронг.

Времето на сцената не им стига и след изпълненията двамата продължават разговора си и зад сцената, където споделят интересни факти за музиката. Оказва се, че и двамата свирят на еднакви ръчно изработени тромпети на Martin Committee, които се намират изключително рядко. Самият Боби е успял да вземе своя на търг.

Типично за креативността на Боби Вълчев, в момента той се подготвя за своя първи концерт в Античен театър Пловдив, където ще пее на светлината на 17 000 свещи. До момента няма поставен такъв рекорд дори за „Гинес“ – музикално изпълнение на толкова много свещи. Боби Вълчев споделя, че няма търпение за концерта, понеже според него красотата на града, топлината на свещите, емоцията на лятото ще допринесат за страхотната атмосфера на Концерта на свещи.

За концерта, Боби и Биг Бенд Пловдив подготвят незабравима програма от вечни класики, любими на всички от десетилетия. Ще зазвучат уникални джаз вариации на хитове на Франк Синатра, Нат Кинг Кол, Майкъл Бубле, Рей Чарлз и много други.

Билети за концерта: https://bilet.bg/bg/events/4756

 

Коментирай