Проведе се втори турнир по водно спасяване за купата на Св.св. Константин и Елена

12.06.2024г. / 16 36ч.
Аз жената
Проведе се втори турнир по водно спасяване за купата на Св.св. Константин и Елена

На полуолимпийския басейн в комплекс Аквахаус Термал и Бийч – к. к. Св. св. Константин и Елена се проведе втори турнир по водно спасяване.

Турнирът се организира от БЧК, Община Варна Дирекция „ Спорт“ и курортен комплекс Св. св. Константин и Елена и се провежда за работещите спасители от плажовете и басейните в цялата страна.

Събитието има състезателен характер, като целите са: да се популяризира водноспасителната професия; да се прегледат готовността и професионалните качества на водните спасители; обмяната на специализирана професионална информация и превръщане на спортното мероприятие в традиция.

Участниците в състезанието имат задължително актуален талон за 2024 г. с медицинска заверка. Всеки отбор се състои от четирима участници, като за крайното отборно класиране се взимат предвид резултатите на първите трима. Участие взеха отбори от Северното Черноморие. Дисциплините, в които се състезаваха са: 100 метра свободен стил с плавници, 50 метра извличане с манекен, а отборният старт бе в дисциплината: 4 x 50 метра със спасителен буй.

Победител в дисциплината 100 метра свободен стил с плавници при мъжете е: Максим Михайлов, а при жените Симона Георгиева. При 50 метра извличане на манекен победител е Дамян Любомиров, а от отбор жени е Симона Георгиева. В отборната дисциплина 4 x 50 метра със спасителен буй финалисти са отбор „Златни пясъци“.

Участниците в турнира получиха купи и медали от Община Варна и награди, осигурени от партньорите на турнира AQUAHOUSE TERMAL & BEACH.

Коментирай