Светла Христова и Едуард Алексанян: любов от пръв поглед

Бойната звезда предложи брак на любимата си пред погледите на над 10 000 души

10.07.2024г. / 13 00ч.
Мария Дуковска
Светла и Едуард. Снимка: личен архив Светла Христова.

Светла и Едуард. Снимка: личен архив Светла Христова.

Едуард Алексанян е кикбоксьор, един от най-изявените български спортисти. Светла Христова е специалист по дигитален маркетинг. На пръв поглед двамата нямат нищо общо, но любовта изисква съвместимост само в едно нещо: в сърцето. Именно там ги пронизва стрелата на Купидон преди шест години и оттогава двамата са неразделни, като в приказка.

Светла е неизменно до своя любим мъж, който е един от най-добрите български кикбоксьори. Въпреки всички негови отговорности в спорта, тренировките, режимите и отдадеността на шампиона, Светла винаги го подкрепя и е неотлъчно до него.

Но зад тази външност на Едуард, на железен спортист, се крие истински романтична душа. Доказателството е, че само преди няколко дни, по време на бойната галавечер на SENSHI 22 Едуард Алексанян падна на колене пред своето любимо момиче, за да ѝ предложи да стане негова съпруга. Зад това приказно и запомнящо се предложение за брак, което се случи пред погледите на над 10 000 души на плажа и пред екраните, стоят усилията и на организаторите на събитието. Те правят и невъзможното, за да остане предложението в тайна и Светла да не заподозре нищо, дори и за миг. 

Как се ражда любовта между бойната звезда и неговата половинка, и как ще продължи тяхната приказка, ще разберем от чаровната Светла в следващите редове.

Здравейте, Светла. Разкажете ни малко повече за вас, представете се накратко.

Здравейте. Занимавам се в сферата на дигиталния маркетинг. Поддържам сайтове, правя сайтове, общо взето това представлява моята работа.

Кога и как се случи вашата първа среща с Едуард. Веднага ли разбрахте, че той е вашата половинка?

Нашата първа среща се случи точно преди шест години, в едно заведение във Варна. Напълно случайно запознанство беше. И ако трябва да съм честна, максимално искрена, още тогава усетих, че това е човекът за мен. Много странно чувство беше, още в първия момент го усетих. И от тогава до сега сме заедно, шест години по-късно все още сме заедно.

Какво обичате да правите заедно, имате ли общи хобита?

Имаме общи хобита, разбира се. Обичаме да ходим заедно на фитнес, ходим да бягаме. Много обичаме да караме колело, да ходим по планини, по пещери, общо взето всякакви такива неща. Обичаме да гледаме кикбокс, разбира се. (смее се.) Заедно обсъждаме всякакви срещи, говорим си, такива неща.

Тъй като споменахте кикбокса, трябва да кажем, че Едуард е един от най-известните спортисти в бойните спортове. Със сигурност много се гордеете с неговите постижения, но навярно имате и някои страхове за контузии, наранявания. Как се борите с тези притеснения за него или вече сте свикнали?

Това много често ме питат приятели, а и хората като цяло, защото аз съм по-първична на неговите мачове, винаги съм емоционална, страшно много викам. Просто адреналин! Винаги, когато наближи негова среща, адреналинът ми се покачва много.

Разбира се, имам страх, съвсем нормално е да се притеснявам за него, да няма контузии, да няма травми, защото сме карали доста безсънни нощи по болниците и не е приятно. Но знам, че това е рискът в спорта. Много е важно да разбираш това, с което се занимава човекът до теб, защото неговата професия е необикновена като цяло.

Няма как да не споменем и най-хубавата новина около вас. Само преди броени дни Едуард ви направи невероятно предложение за брак, пред многохилядната публика на SENSHI 22. Очаквахте ли предложението или беше изненада за вас?

Ако трябва да съм честна, изобщо не го бях предполагала и нали знаете, че мъжете, малко или много, успяват по някакъв начин да се издадат, когато правят някаква изненада, а той беше пълен бетон! И през самия ден не заподозрях нищо, нито пък преди това, докато течеше подготовката, докато го е мислил. Аз даже го попитах „Как така, ти даже един сигнал не даде, че планираш това?“! Много добре се е справил с изненадата.

Нито приятелите ни са ми подсказвали, нито семейството ми, абсолютно никой не се издаде. И когато ме извика на ринга, аз се зачудих какво се случва, и когато отидох при него и той ми предложи... беше голяма приказка.

Много искам да благодаря на организаторите на SENSHI, защото без тях това нямаше да стане никаква реалност! Беше изключително красиво и смятам, че остава в историята. Не знам дали някой го е правил досега там, честно казано. Много красиво беше.

Свързани статии

Много емоционално предложение е било наистина. Още повече, като имаме предвид, че Едуард е силен мъж, спортист, който не трябва да издава емоциите си, това прави предложението много трогателно. 

Да, да, много красиво се получи наистина. И с неговия мач, и със завършека, това, което направи, страхотно беше. Запомнящо се предложение.

Мислите ли вече за сватбата или още е рано?

Живот и здраве, надявам се, че догодина ще бъде сватбата. Ще започнем да се подготвяме.

Къде ще почивате това лято, имате ли планове за ваканция?

Много би ми се искало, но той скоро пак ще има мач. А когато стане така, почивките отиват на заден план. Той започва да тренира отново, ще има двуразови тренировки, процедури, всякакви неща за подготовка. И най-вероятно тази година с почивката ще се разминем. Просто това винаги е на първо място, няма как. Наясно съм с това и както казах, трябва много добре да разбираш това, което прави човекът до теб, защото иначе не става.

Явно не само го разбирате, но и много го обичате, защото това си е компромис от ваша страна, но пък е в името на любовта.

Да, особено през трудния път, който сме извървели, смятам, че съм го приела като нещо мое. Много пъти сме си говорили с приятели и те са ми казвали: „Ама ти много насериозно ги взимаш нещата. Как така сега няма да отидете някъде? Как така не сте на плажа?“, всякакви такива неща. Но аз винаги им отговарям, че може заради целия път, който сме минали, абсолютно всичко, което ни се е случило до този момент, аз съм го приела като нещо наистина мое. И бих казала, че затова давам супер много от себе си. Е, все пак се надявам да имаме една малка почивка, но ще видим.

Да завършим нашия разговор с вашето пожелание към читателките на Az-jenata.bg?

Пожелавам им на първо място да са здрави и щастливи, да преследват любовта си, без значение какво може да им коства, и да бъдат винаги широко усмихнати! Да не забравят, че са жени и да бъдат наистина много, много щастливи!

Снимки: личен архив Светла Христова.

Свързани статии

Коментирай