Снимка: Aquahouse Thermal and Beach.
Ако веднъж сте прекарали ваканцията в Св. Св. Константин и Елена, винаги, щом дойде лято, усещате, че отново ви се ходи там. Нямате търпение да обиколите любимите си места, да се отпуснете в безвремието на минералната вода и в божествената красота на амбианса, да опитате нещо ново, да се забавлявате със стил.
Най-старият български черноморски курорт съчетава първокласен комфорт с природна щедрост и интелигентно забавление. Тук лятото не е просто ваканция – то е изискано изживяване за хора, които умеят да разпознават качеството и търсят смислени начини за прекарване на времето.
Ето какво предстои през август на някои от емблематичните локации в курорта.
В хотел Astor Garden ще срещнете същите усмихнати хора като миналото лято, атмосферата е все така изпълнена с достолепие и спокойствие дори в разгара на сезона, а ресторант Monty е на обичайното най-високо ниво. Хитът за гурманите без съмнение ще е новото дегустационно меню на ресторанта – с тероарен привкус и в съвършено съчетание с вино. Само загатваме – калкан по варненски на жар, миди от Галата, розов домат от Каварна…
Може да го поръчате отделно или със съответното вино – фантазията от вкусове при пеъринга е заслуга на главния готвач Станислав Петков и на познавача на виното Тодор Петронов. Ако все пак ви трябва специален повод да го опитате, първият такъв е на 5 август, когато ви очаква великолепна музикална вечер в розариума на хотела – под открито небе, в естествения акомпанимент на фонтана, с участието на виртуоза Марио Хосен и световно признати солисти.
Лятото няма да е същото без поне глътка от онзи незабравим бохо вайб, който помните от Cactus Beach Bar на плажа на Ensana Aquahouse hotel.
Този сезон той вече се казва Cactus Beach Bar & Bites, защото освен коктейли с ярки цветове предлага и хапване с гръцки привкус – свежо, леко и подходящо за деня на плажа. Вечерите на плажа пред бара през уикендите сменят тоналността – DJ партита с любимците по морето DJ Matizze, Smooth и Dan Tanev.
А ако искате съвършеното лято за всички сетива, мястото е Villa Chinka. Малко места заслужават повече определението „за ценители“ – на дискретния лукс, монументалната красота и безупречната кухня. Тук новото е новото меню, което отново съчетава по много вкусен начин изисканост, простота и сезонност. Ще останете изумени от разнообразието на тартари и карпачо, от изключителния вкус на прясната паста, от богатството на морето в чинията ви и разбира се в никакъв случай на последно място – от това, че супата от калкан все още е най-добрата, която се прави някъде.