„Храната, която обичаме“ – рецепти за всеки вкус и всяко сърце

Новата книга на Десислава и Стоян Георгиеви впечатлява както с традиционни рецепти, така и с кулинарни експерименти

23.10.2025г. / 09 31ч.
Мария Дуковска

Храната, която

Вкусната храна, приготвена с качествени продукти и с обич – това е ритуал, който ни свързва с близките на сърцето ни хора. Именно храната е онзи елемент, който най-лесно ни кара да се почувстваме уютно у дома – тогава, когато е направена с желание, грижа и внимание.

За тези моменти и за укрепването на тази близост Десислава и Стоян Георгиеви създадоха най-новата си кулинарна книга – „Храната, която обичаме“.

Тя идва след няколко прекрасни гастрономически заглавия, които двойката издаде през последните години: „Готви умно“ (2021), „Добра година“ (2022), „Лято в Прованса“ (2023) и „Храна за щастие“ (2024).

Деси и

„Храната, която обичаме“ е петата им книга, с която кулинарите искат да затвърдят пред публиката своето верую, а именно, че „готвенето има смисъл, когато започва с познание, уважение към продукта, любов и радост от споделянето“.

Според семейството кулинари и автори на тази разкошна книга, храната събира хората и превръща всеки ден в повод да седнем заедно на масата.

В книгата има няколко тематични раздела с богато разнообразие от рецепти: печива, вегетариански ястия, супи и яхнии, паста, рибни ястия, рецепти с пилешко, свинско, телешко и агнешко месо и разбира се, десерти.

Десетки са рецептите в книгата, които ще омагьосат читателите с изумителни фотографии на ястията.

А благодарение на ясното и разбираемо обяснение към всяка рецепта можем да приготвим тези шедьоври и в нашата кухня.

„Храната, която обичаме“ е книга, която не просто да стои на рафта с готварски книги, а да бъде източник на вдъхновение за онези моменти, в които искаме да приготвим нещо по-различно, без да е много трудно и с невъзможни продукти за намиране. За миговете, в които искаме да споделим храната с най-близките си, да ги изненадаме с нещо различно и ароматно.

Свързани статии

Важен акцент в книгата, който Десислава и Стоян поставят с всяка своя рецепта е значението и произходът на продуктите. Да готвим със сезонни, местни, по възможност домашни продукти, с уважение към тях, е мисията на двамата автори. 

Пица

Какви рецепти ще открием в „Храната, която обичаме“?

Ще намерим традиционни и съвременни рецепти, бързи идеи за делнични вечери и бавни ястия за уикенда, смели комбинации и експерименти, които изненадват.

От хрупкави пайове с коприва и сирене през панирани банички с кайма и стафиди, от близкоизточната шакшука с леща и патладжан до конфитюрирани патешки воденички и картофена слама.

За любителите на традиционни ястия ще има свинско със зеле и пюре от целина, както и обичаните зелеви сарми със свинско месо.

Сарми

За онези от нас, които обичат да експериментират, ще има изненади като бавно готвена телешка опашка в зеленчуков сос с вино и лимонова кора. А за десерт – шоколадов чийзкейк с кафе и уиски.

Спираме дотук, защото рецептите са фантастични и заслужават да влязат в нашия дом, за да бъдат сервирани на масата и споделени с любимите ни хора. Защото храната не просто ни събира на масата, тя създава уют и преживяване, което топли повече от всичко.

Свързани статии