Свободно време

Жените в менструален цикъл харчат повече пари

19.08.2009г. / 17 51ч.
Надежда Маринова
Жените в менструален цикъл харчат повече пари

В средата на менструалния цикъл много жени започват да чувстват истинско непреодолимо желание за пазаруване. В главата им започва непрекъснато да се върти идеята за покупки, които изобщо не са планирали. И не само се върти, ами направо влиза в действие.

Учените са доказали пряката зависимост между непреодолимото желание за шопинг и ръста на хормоните. Сега освен „предменструалния синдром”, който се явява преди началото на цикъла и в първите му дни и характеризиращ се с лошо настроение и раздразнителност, вече има още един проблемен период – средата на цикъла. Обяснението е, че повишеното ниво на женските хормони оказва влияние върху тази част от кората на главния мозък, отговаряща за самоконтрола и емоциите.

Но има и друго предположение. Точно в тези дни на цикъла, фертилността на жената е особено висока, като се повишава възможността за забременяване. Инстинктивно всяка дама иска да бъде по-привлекателна и затова започва да харчи пари за нови вещи, бельо, гримове и други принадлежности от женския тоалет.

Покупките и влечението по пазаруването по магазините са безсъмнение едно от най-любимите женски удоволствия, но именно в тези няколко дни дори най-твърдите, сериозни, пресметливи, дори стиснати представителки на нежния пол, не могат да се сдържат и харчат доста повече от обикновено.

Мили дами, анализирайте своето поведение и ако забележите подобни постъпки в средата на цикъла си, опитайте се да се въздържате от необмислено харчене и не позволявайте на коварните хормони да ви замъкнат по магазините.

От друга страна, вашите мъже задължително трябва да знаят за този внезапен порив към купуването, за да предотвратите ненужни разногласия и спорове. Хубавото е, че винаги може да оправдаете: „Какво да се прави – хормони!”

По време на овулация жените са по-секси

 

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Краси ( преди 11 години )
При мен не само че се увеличава желанието за пазаруване, но и след първия ден ми идва такъв хъс за домакинска работа, че чак се чудя на себе си. Започвам да търкам и лъскам печка, шкафове, ***, тенджери. А да другия ден ми минава.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Здраве и красота