![1 чаша масло
2 чаши брашно
½ чаша пресята пудра захар
2 чаши бяла кристална захар
4 яйца
1 лимон
6 супени лъжици лимонов сок, прясно изцеден
½ чаена лъжичка бакпулвер
1 и ½ чаши смлени орехи
1 супена лъжица брашно](/media/files/resized/article/654x358/434/9ec6745990930ab43fc6effbc514f434-b0dceee48ab6da102d6b58a52ae18a1c.jpg)
60 мин.
-
Порции: 10
В голяма купа смесете разтопеното масло, двете чаши брашно и пудрата захар. Разбийте ги с миксер, докато стане пухкава смес. Излейте сместа в намазнена тава за печене. Печете около 15 минути в загрята на 160 градуса фурна.
В отделна купа разбийте яйцата с кристалната захар. Настържете кората на лимона и я добавете към сместа заедно с лимоновия сок. Поръсете една супена лъжица брашно към сместа, заедно с бакпулвера. Разбийте отново. Към сместа добавете смлените орехи и разбъркайте с дървена лъжица.
Залейте предварително запечената кора тесто с получената смес. Върнете я във фурната за още 35 минути. След като е готово, оставете да се охлади напълно преди да разрежете на правоъгълници.
Снимка: iStock
Опитайте още: