Майчинство

Заедно залепихме 300 розови и сини стъпчици за повече здрави бебета в България

23.03.2012г. / 14 58ч.
Мария Дуковска
Заедно залепихме 300 розови и сини стъпчици за повече здрави бебета в България

Заедно с приятели, партньори, медии и много бременни и майки с деца, отбелязахме за 7-ми пореден път кампанията ни „300 бебета повече“.

Днес, в двора на „Майчин дом“ в София, заедно залепихме 300 розови и сини стъпчици, като част от инициативата ни за популяризиране нуждата от превенция на малформацията спина бифида.

Най-сигурният начин за профилактиката й е приемът на фолиева киселина от дамите, които планират бременност или са вече в начална бременност.

Доц. Алексей Савов сподели пред всички присъстващи, че приемът на фолиева киселина в минимални дози е препоръчителен както за жените и децата, така и за мъжете, във всички възрастови групи, тъй като тя представлява витамин.

Събитието ни предизвика огромен медиен интерес, като събра журналисти от печатни и електронни медии. Благодарим ви за подкрепата и се надяваме заедно да бъдем по-успешни в популяризирането на необходимостта от профилактика на опасната за плода малформация.

По време на събитието, нашите партньори раздадоха благотворително 100 опаковки фолиева киселина "Neopholic".



Марина Стефанова, родител на диагностицирано дете със спина бифида и един от авторите на инициативата ни, също подкрепи събитието и изрази благодарността си, че вече 7 години успешно развиваме кампанията. Тя подчерта, че превенцията на малформацията с фолиева киселина е несъмнено много важна, но не бива да забравяме и изоставяме децата, родени с нея. Има необходимост в обществото ни да се говори за тях и да се оказва подкрепа на родителите, сблъскали се с подобен проблем.

Официалната част на събитието приключи с думите на основателя на Az-jenata.bg и създател на кампанията Жюстин Томс, която благодари на всички приятели и партньори за дългогодишната подкрепа. Благодарим сърдечно и на ръководството и персонала на „Майчин дом“, които „приютяват“ идеите ни вече няколко поредни години.

В подкрепа на кампанията „300 бебета повече“ са спонсорите „Неофарм“, „Стинг“ АД,, „ЕОН Ентъртейнмънт АД“.

Официални медийни партньори са изданията „9 месеца“, „Моето бебе и аз“, „Кенгуру“, БНТ, ТВ7, БНР и БГ Радио.

Фотопоглед от  „300 стъпки за 300 здрави бебета повече.

Повече информация за кампанията може да намерите тук.

Коментирай