Майчинство

Възстановяване след секцио

09.04.2012г. / 21 29ч.
Аз жената
Възстановяване след секцио

Дори и да знаете, че цезаровото сечение е голяма операция, може да се изненадате колко боли след като ви отпусне упойката. Сигурно ще чувствате, че не можете да направите нищо сама. Това обаче не е вярно, най-важното е още преди да постъпите в болницата да знаете, че колкото по-рано се раздвижите, толкова по-добре. Въпреки това е нормално да ви боли, ако кашляте или се смеете.

Пийте много вода, за да се изчистите бързо от упойката и за да слезе бързо кърмата. Яжте храни богати на фибри, за да предотвратите запек и да избегнете напъването. Носете широки памучни дрехи, които да не дразнят раната. Запасете се с дамски превръзки, защото лохиите след секцио са същите като при естественото раждане.

Не чакайте да излезете от реанимацията, за да станете тепърва от леглото. С много воля, търпение и упоритост правете опити след като започнете да чувствате цялото си тяло, но все пак гледайте да има медицинска сестра наоколо, за да ви помогне, ако паднете или ви прилошее. Ако операцията е преминала нормално, след седмица до 10 дни няма да усещате никаква болка. Въпреки това се пазете – нека най-тежкото нещо, което вдигате да е бебето.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Tanq ( преди 11 години )
Napalno e vqrno.Az rajdah sas sekcio i naistina,kolkoo po barzo se razdvijish, tolkova po dobre.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар