Майчинство

Любовта към едно дете

08.11.2005г. / 17 36ч.
Аз жената
Любовта към едно дете

Жената се ражда, за да дава живот. Живот на едно малко беззащитно създание, на което тепърва му предстои да опознае света около себе си.

Да си майка означава всичко – да носиш в себе си, да родиш, научиш и възпиташ дете. Това е наистина прекрасно. Детето е част от двама души, символ на любовта, която досега си изпитвал към любимия, а сега обичаш още повече своето дете. Майката е първата му връзка със света, неговата опора и закрила. Всеки заслужава да изпита това чувство, да роди дете.

Обичам дъщеря си, обожавам това малко човече от деня на раждането му. Гледам как расте неусетно пред очите ми, как опознава заобикалящия го свят и като се обърнеш – разбираш колко е пораснало. Щастлива съм, че имам такова добро и прекрасно дете и съм готова да му дам всичко от себе си, за да може да израсне и получи най-доброто. Разбира се всяка майка иска най-доброто за детето си. Обичам да й казвам колко много я обичам, да я целувам. Радвам се на първите й срички, чакам с нетърпение да проходи, да тръгне на детска градина и на училище, и един ден и тя да има дете.

Няма по-хубаво нещо от това да си майка, да дадеш, даваш и продължаваш да даваш всичко от себе си за любимото същество.

Скъпи майки, обичайте децата си, радвайте им се, казвайте им, че ги обичате, защото ТЕ, Децата, са най-голямото богатство на света.

Коментирай