Майчинство

Упражнения, които всяка майка прави, без да съзнава

В комбинация с диетично меню ще отслабнете по-лесно от очакваното

24.01.2013г. / 10 00ч.
Мария Дуковска
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Всеки ден за една майка е огромно изпитание. Наред с всички безспорни радости, които ни носи родителството, има и десетки задължения и грижи, които трябва да се полагат, за да се отгледа правилно и разумно едно мъничко човече. В този забързан и ангажиран ден минутките, които ни остават да се погрижим за себе си, са съвсем малко. Затова ще ви напомним, че всъщност майчинските дейности, които извършвате всеки ден, механично, без дори да се замислите, може да ви помогнат да отслабнете и да поддържате страхотна фигура.

Люлеенето на бебето на ръце или в легълцето/количката

Свързани статии

С люшкането на бебето по всевъзможните начини тренирате мускулите на ръцете, без дори да осъзнавате. Механичните движения, които извършвате всеки ден по няколко пъти всъщност са своеобразна фитнес тренировка, която в комбинация от здравословно хранене ще ви доведе до желаната от вас фигура.

Тичането

Само щом чуете бебешкия вик от другата стая и се хвърляте в такъв лудешки спринт, сякаш сте копие на Ивет Лалова, изпратено да донесе жадувания олимпийски медал. Тичане сутрин, тичане вечер, обикаляне от стая в стая, в преследване на малкия разбойник или разбойничка е доста интензивна тренировка, от която също се слабее.

Носене на ръце/в кенгуру/слинг

Замисляте ли се, че всеки ден вдигате и носите мъника насам-натам минимум по 20-30 пъти? А бебето расте ли расте, и тежестта му непрекъснато се увеличава. А вие, без да съзнавате, вдигате „тежести“ всеки ден по много пъти, в различни грамажи. И това, ако не е жестока тренировка, какво ли е?!

Чистене и търкане

Всеки ден чистите след детето поне по няколко пъти – столчето за храна, изцапана дрешка, шкафове, стени. Търкате с настървение, докато не изтриете всички досадни петна от мебелите, които малкото е оставило с мръсните ръчички. Това търкане и чистене е отново механичен процес, който натоварва равномерно различни мускулни групи.

Коментирай