Майчинство

Майка редовно учи детето си да лъже

Живите примери за „добро“ възпитание са около нас – да не се чудим защо после ще има калпави възрастни

04.02.2013г. / 15 33ч.
Аз жената
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Майка учи детето си да лъже. Не е всеки ден, но редовно. В заговора участва и бащата, няма как той да не е в течение на нещата. Може би единствените, които не знаят, че им се поднася една умишлена и предварително подготвена измама са класната, училищната лекарка и директора.

Свързани статии

Накратко – майката взела от своя позната лекарка един кочан с медицински бележки. Заедно с него лекарката й дала и кратък списък с диагнози – да не се чуди мамчето какво да пише, просто да хване за ушите някоя и да я препише. Трябва да се съобрази със сериозността и продължителността на заболяването – за изследване – 1 ден, за лека настинка – 3 дни, за ангина с тежка кашлица и висока температура – 5 дни.

Детето пее и се смее, и пропуска училище, защото и то е човек – не всеки ден му се ходи на училище.

Ето така се възпитават лъжци, които мамят без да им мигне окото, заедно в група с още няколко души. Лъжата става нещо съвсем естествено – като „Добро утро“ и „Довиждане“.

Вярно е, че трудно се гледа болно дете вкъщи, когато не можеш да взимаш често болнични. Но тази майка на всичкото отгоре е и домакиня! Това й е работата – да гледа детето си!

Историята е истинска и съвсем пресен случай. Честно! Не лъжа!

Автор: Славина Райкова

Коментирай
3 rate up comment 0 rate down comment
лили ( преди 11 години )
нищо не разбрах,честно;)Хем не иска да си гледа болото дете,хем му дава бележки.............,за да не ходи на у-ще?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар