Майчинство

Младите родители Шакира и Жерар Пике се борят с полиомиелита

Шакира, Жерар Пике и УНИЦЕФ благодарят на почитателите си за помощта им за децата чрез „Детска стая“

25.02.2013г. / 14 47ч.
Аз жената
Младите родители Шакира и Жерар Пике се борят с полиомиелита

Посланикът на УНИЦЕФ Шакира и футболната звезда на ФК Барселона Жерар Пике благодарят на стотиците хиляди фенове за включването им в интерактивната „Детска стая“ (shakira.socialtoaster.com) и закупуването на животоспасяващи артикули за уязвимите деца, подкрепяйки работата на УНИЦЕФ по света.

„Развълнувани сме от щедростта на посетителите на нашия сайт „Детска стая“, казва Шакира.

Полиомиелитът е изключително заразна и често смъртоносна болест, която оставя децата инвалиди, докато сашетата за рехидратация представляват семпъл, но високоефективен начин да се лекува диария, следващата по значимост болест за смъртност сред децата под пет години по света.

Свързани статии

Когато Шакира и Жерар станаха родители за първи път, те споделиха момента на радост посредством иновативните методи на новите технологии като заедно с УНИЦЕФ виртуално приеха гости в детската стая от 16 януари до 15 февруари 2013. Това уникално събитие предостави възможност на хиляди фенове да посетят виртуално дневната на Шакира и Жерар. Там гостите научаваха за предизвикателствата пред детското оцеляване и можеха да закупят „Вдъхновен подарък“, който помага на бебетата по света да получат силен старт в живота.

„Виртуалната детска стая не би била възможна без съвременните технологии, чрез които феновете на двойката не само проследяват, но и стават участници в благотворителната им инициатива“, казва Сара Крауи, Говорител на Изпълнителния директор на УНИЦЕФ. „Наистина сме признателни за проявената щедрост- духовна и материална от почитателите на Шакира и Жерар“.

Множеството почитатели, които посетиха сайта закупиха също и над 1000 мрежи против комари за защита на децата от малария. Всяка една минута едно дете в Африка умира от малария. Мрежите, които се поставят над леглата, се превръщат в бариера за комарите, носители на смъртоносната болест, които хапят през нощта и по този начин драстично се намалява трансмисията на болестта.

В допълнение, щедрите дарения осигуриха закупуването на 150 портативни везни за измерване на теглото на бебета и малки деца с цел ранна диагностика на недохранване или болест. Един от най-сигурните начини да се диагностицира рано недохранване или сериозна болест при много малки деца е да се следи теглото им. Диагнозата поставена рано дава по-големи шансове на детето за оцеляване.

Коментирай