Майчинство

В Горна Оряховица размениха две бебета

Родилка си тръгна с чуждо бебе в ръце

05.04.2013г. / 11 23ч.
Аз жената
Снимка: Булфото

Снимка: Булфото

Нелеп инцидент се случи в болница в Горна Оряховица, където две бебета бяха разменени при изписването им. Грешката станала на 30 март, когато имало 5 родилки за изписване в един ден. Големият брой деца създал суматоха в отделението и така се случило, че две момиченца били разменени и връчени на майки, но не техните собствени, съобщава в-к „Труд“.

Свързани статии

Потърпевши са майките Бояна Иванова от горнооряховското село Първомайци и Вероника Лазарова от Елена. Според едната майка размяната на бебетата е станала още сутринта, при храненето Друг е въпросът как не са ги разпознали двете родилки. Едва когато Бояна Иванова се прибрала с изписаното бебе, получила обаждане от болницата и й казали, че са й дали чуждо дете. Връщайки се обратно, тя попада на другата потърпевша родилка Вероника, която била изпаднала в шок от размяната.

Бояна допълва, че медиците са изкарали нея и другата майка виновни, че не са си разпознали собствените деца, но тя не открива вина в себе си и споделя, че е много огорчена от злощастната случка.

Коментирай
Свободно време