Майчинство

Предимствата да родите преди брака

Защо е по-добре да родите, преди да се омъжите?

09.04.2013г. / 12 38ч.
Мария Дуковска
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Много жени изпитват срам и неудобство, че вече са станали майки, но нямат брак с половинките си. Излишните предразсъдъци обаче никак не помагат на двойката, а само могат да влошат отношенията им. Има ред причини, поради които е добре да родите преди да се омъжите.

Ето някои и от най-важните:

Ще разберете какъв баща е

Раждайки, преди да сключите брак с него, това ви дава невероятната възможност да прецените какъв баща е той. Дали се занимава с детето, помага ли ви в отглеждането и дали може да разчитате на него за всичко, свързано с родителството. Това е незаменим шанс да разберете що за родител е и дали си струва да се ожените, свързвайки се с него завинаги.

Ще разберете какъв съпруг е

След като имате дете, вие сте семейство. Дори и без официален брак, ясно е, че детето е най-важното звено във вашата връзка и няма връщане назад. Сега е моментът да разберете как се държи с вас като майка на детето му и дамата на сърцето му. Ако е отговорен към вас, обича ви, уважава и зачита мнението ви преди всички останали, можете спокойно да се омъжите за него.

Може ли да му се разчита

Свързани статии

Грижите за бебето и споделените отговорности ще ви покажат категорично с какъв човек сте решили да споделите живота си. Детето е най-сигурният начин да изпробвате неговата издръжливост, кураж и търпение.

Сплотява ли ви детето или ви разделя

При някои двойки бебето може да бъде причина за безспирни кавги и проблеми. Когато хората не са готови да бъдат родители, а бебето се появи, те се чувстват като в капан. Сякаш някой ги е затворил в клетка, от която няма изход. Ако това чувство преследва вашата половинка и той само търси повод да се скара с вас, значи търси изхода. Дайте му свободата, не го задържайте насила при вас, само ще се озлоби и ще ви намрази. Животът е пред вас и за вас изходът е само нова възможност да продължите по пътя си...

Коментирай
3 rate up comment 1 rate down comment
Мен ( преди 11 години )
Ива няма деца-не знае, с брак или без брак, бащата е бракуван задълго, от детето, не от майката. Майката и да го пуска, все тая, детето не го пуска
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 1 rate down comment
Iliqna ( преди 11 години )
Иве, за да не стига6 дотам, си сваля6 гащите само, за когото трябва
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5 rate up comment 1 rate down comment
Фифи ( преди 11 години )
До Ива: Въпроса не е дали ще го задържиш. Едно дете е огромна отговорност и в същото време радост, a ne par`e meso. Преди въобще да създадеш това прекрасно създание трябва да избереш човека до себе си, а не да се хвърлиш с рогата напред и после: "Ама защо стана така?!"...Ами стана, защото не си избирала...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 3 rate down comment
Ива ( преди 11 години )
Ами мъжа щом не става държете си го в брак.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17 rate up comment 2 rate down comment
( преди 11 години )
И ако де окаже, че не е правилният човек, какво? Отглеждате си детето сама? Много готино, няма що! Ако ще ставам самотен родител поне да е по собствено желание, не мислите ли? Че като ги знам някой мъже какви са отговорни... правят бебе, после казват ох, извинявай, ама си намерих друга и те зарязват да се оправяш сама! С брак поне имаш някаква минимална гаранция, а иначе въпросният господин ще си развява байрака, а ти да му мислиш!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16 rate up comment 0 rate down comment
Фифи ( преди 11 години )
И като родя и той не става за баща?! Какво правя? натъпквам детето обратно, откъдето е излязло и тествам следващия ли?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17 rate up comment 0 rate down comment
Илияна ( преди 11 години )
По-голяма тъпотия не бях чела, ако чувството за капан преследва мен и само гледам да се скарам с него, откакто съм майка, аз ли да си тръгна, той ли ще гледа детето?!?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време