Майчинство

310 лева стават майчинските от 1 юли 2013

Увеличава се еднократната целева помощ за първокласници

06.06.2013г. / 09 13ч.
Аз жената
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Обезщетението за отглеждане на малко дете от 1 до 2 години да стане 310 лева от 1 юли. Тази мярка ще подкрепи правителството при второ четене на законопроекта за бюджета на Държавното обществено осигуряване.

Свързани статии

На първото си заседание кабинетът на Пламен Орешарски одобри пакет от социални мерки за най-засегнатите от кризата. Общите средства за финансиране на мерките през 2013 г. са в размер на 26,9 млн. лв. Те ще се осигурят чрез преструктуриране на разходите в рамките на утвърдените бюджети на Държавното обществено осигуряване и на МТСП.

Ще бъде увеличена еднократната целева помощ за първокласници от 150 лева на 250 лева за семействата, отговарящи на условията за социално подпомагане. С парите ще бъдат подкрепени 45 000 деца. Първоначално се предвиждаше помощта да бъде увеличена двойно и да стане 300 лева.

Ще се разшири и кръгът от хора, които имат право на достъп до целеви помощи за отопление за новия отоплителен сезон. Номиналното увеличение на границата за достъп до целевата помощ е в размер на 15 лева за всички групи.

Всички новини можете да научавате от Dnes.bg.

Коментирай
Свободно време