Майчинство

Наддава ли бебето добре през първия месец, значи ще е умно

Най-ранното развитие при бебетата се отразява на целия живот на човек

20.06.2013г. / 16 31ч.
Аз жената
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Канадски и австралийски учени установиха, че ако бебето активно наддава на килограми през първия месец от живота си, в началното училище коефициентът му на интелигентност ще е висок.

Свързани статии

До този извод специалистите са стигнали, след като са анализирали 14 000 здрави деца в Беларус, съобщи ABC News, цитиран от Life.dir.bg. Оказало се, че децата, които през първите 4 седмици увеличават теглото си с 40 процента, на 6-годишна възраст имат с 1,5 пункта по-висок коефициент на интелигентност в сравнение с тези, които са наддали с 15 на сто от първоначалните си килограми. Доктор Лиза Смитърс от университета на Аделаида подчертава, че най-ранното развитие играе ключова роля в живота на човека.

В същото време Смитърс не препоръчва децата да се тъпчат насила. А също, ако детето прекалено много наддава на килограми, да се потърси незабавна лекарска помощ, тъй като може да доведе до различни заболявания, включително и до хипертония.

Доктор Бевърли Малхаузлър е на мнение, че все още предстои да бъде установено колко точно килограми трябва да качи бебето през първия етап от живота си.

Досега лекарите не разполагат с пълна информация за плюсовете и минусите на бързото увеличаване на теглото. Не бива да се изключва рискът от метаболитни проблеми.

Коментирай
5 rate up comment 0 rate down comment
*** ( преди 10 години )
Ако наддава добре през 1-вия месец, ще е умно, през 2-я месец, ще стане депутат, през 3-я лидер на партия и министър председател. А ако е все така добре наддаващо прасенце няма да бъде нищо друго освен дебелак!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар