Майчинство

Защо се нуждаете от специален сутиен по време на бременност и кърмене?

Изберете бельо, което е от памучна материя

28.01.2014г. / 09 45ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

По време на бременност и след раждането е от изключително значение да разполагате с бельо, което да ви бъде удобно и практично. Опитвайки се да намерите подходящото, най-напред търсите такова, което да изглежда красиво. Има много марки, специализирани в производството на бебешки стоки и стоки за бременни, които предлагат богат избор от красиво и удобно бельо. Ето най-основните неща, които трябва да знаете за тези сутиени.

Сутиенът, който бременните носят през деветте месеца се доближава до обикновения сутиен. Не са много дамите, които сменят вида на сутиена през бременността. Бельото за бременни е изработено така, че да осигурява максимална подкрепа и комфорт на растящите гърди.

То е с по-широка презрамка, памучна подплата и повече възможности за отпускане на сутиена в областта на закопчаването, както и с по-голям набор от кукички. Сутиените за бременни обикновено не разполагат с банелни чашки.

Сутиените за кърмещите майки се различават по това, че те имат на чашките си малки капачета, които се свалят лесно, за да бъде максимално удобно кърменето. Някои бременни започват да носят сутиен за кърмачки и след третия триместър, защото също им осигурява комфорт на гърдите.

Колко сутиени ще ви трябват?

През бременността е добре да сменяте сутиените. Гръдната обиколка може да продължи да се увеличава до 36-тата седмица от бременността, което означава, че ще се наложи да смените няколко размера от бельото. Друго, с което трябва да се съобразите е широчината на презрамките.

Ако гърдите ви са много големи, те трябва да бъдат достатъчно широки, за да поддържат целия сутиен стабилен, да не се усукват и вие да се чувствате комфортно. Когато пробвате бельото то трябва да приляга добре върху вас.

Кога трябва да започнете да носите сутиен за бременни?

Няма определено време, защото това е строго индивидуално при всяка жена. Гърдите започват да се подготвят за кърмене още от началото на бременността. Най-общо промените в гърдите започват да настъпват след 4-тата седмица от зачеването. Ако бельото, което носите обикновено не ви дава нужния комфорт, може да преминете към такова за бременни.

Свързани статии

Може ли да носите обикновени сутиени по време на бременност или кърмене?

Има жени, които предпочитат да носят по-красиво бельо с чашки с банели. Не е препоръчително. Гърдите непрестанно ще променят формата си. Твърдите банели оказват натиск върху тях и това може да доведе до запушване на млечните канали или мастит, ето защо не се препоръчва носенето на негъвкави сутиени.

Трябва ли да спите със сутиен?

Всичко зависи от това как се чувствате. Някои жени предпочитат да спят с това бельо и някои фирми предлагат такова, което е подходящо и за сън, но няма правило, което да ви задължава да спите със сутиен.

От каква материя трябва да бъде сутиенът?

За предпочитане е той да бъде от памучна материя. Зърната ви са чувствителни през периода на кърмене и телесната температура по-висока. Затова се препоръчва да се носи бельо от естествени материи, които позволяват на кожата да диша.

Коментирай