Майчинство

Домашни лекове, които всеки родител трябва да знае!

В случай на нужда – за бърза реакция

23.06.2014г. / 15 42ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Няма значение колко сме внимателни – децата винаги могат да ни изненадат. Затова е добре всеки родител да е подготвен за най-често срещаните проблеми, които могат да възникнат с малките деца.

Грип, кашлица, кожни проблеми и какво ли още не – не се паникьосвайте!

Има някои наистина прости средства, с които ще помогнете на детето си мигновено и то вкъщи! Ето някои домашни рецепти, които всеки родител трябва да знае в спешни случаи!

Медът облекчава възпаленото гърло

Медът е най-доброто природно средство за подпомагане лечението на възпалено гърло. Той е естествен антибиотик, способен да се пребори с микробите, причинители на инфекцията. Една лъжичка мед на всеки 2 часа облекчава болките и зачервяването в гърлото.

Захарта облекчава хълцането

Всички знаем колко неприятно е продължителното и дълбоко хълцане. То може дори да ни накара да започнем да имаме позиви за повръщане и болки. Носят се какви ли не легенди за различни методи за спиране на хълцането, но истината е в захарта!

Тя успокоява раздразнените мускули на диафрагмата и предизвиква затихване на спазмите, които провокират неприятното състояние. Просто дайте на детето лъжичка захар и изчакайте!

Свързани статии

Баня с овесена каша успокоява сърбежа

В никакъв случай не става дума за разтривки на засегнатите места с грубите овесени ядки и трици! Просто добавете разтворена набъбнала овесена каша към ваната, в която ще къпете детето. Овесът е много полезен за успокояване на сърбеж, причинен от варицела, което е добра новина!

Изкъпете детето в „овесената вана“ и това ще облекчи поривите му за чесане, от което остават белези за цял живот.

Мляко с куркума лекува настинка

Куркумата притежава редица лечебни свойства. Тази подправка се използва отдавна в източните страни за медицински цели заради многобройните й ползи за здравето. Пиенето на мляко с разтворена куркума е много ефективно при грипни състояния и настинка.

Лимоните успокояват морска болест

Много възрастни страдат от морска болест по време на път, при това не само с воден транспорт. Но знаем, че това състояние е най-характерно за малки деца. Смученето на резени лимон преди пътуването е много ефективно за успокояване на симптомите на гадене и световъртеж.

Предположенията за възникването на морската болест са свързани не само с вестибуларния апарат, но и със свръхпроизводството на слюнка. Смученето на лимони помага за засушаването на устната кухина като по този начин се ограничават симптомите на морската болест.

Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 9 години )