Майчинство

Съвети за безаварийна смяна на пелени на открито

Какво трябва да носим в чантата за пелени, когато излизаме с бебето навън?

05.10.2015г. / 15 45ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Смяната на пелените при новородените бебета невинаги е лесна задача, особено ако сте някъде навън. Дори може да се окаже истинско предизвикателство, ако не сте добре подготвени.

За да ви улесним ще ви представим няколко хитри съвета, които да имате предвид, когато излизате навън с бебето. Така ще намалите напрежението и ще се насладите на разходката си без аварийни ситуации.

Изберете чанта с колкото се може повече прегради

Когато бебешката чанта има много прегради, това ви позволява да подредите добре всичко, което ви е нужно. Ако спешно се наложи да сменяте пелена, няма да се налага да ровите и да разбутате всичко в чантата, когато тя е снабдена с повече отделения.

Избирайте пелени с висока задна част

Когато сте навън и трябва да сменяте пелени невинаги има къде да измиете бебето. Ако пелените са с по-високи външни ръбове, ще предпазите бебето от прекомерно зацапване.

Взимайте по-големи мокри кърпички

Вярно е, че малките опаковки мокри кърпички за бебета са по-удобни за носене навън, но те няма да ви свършат работа. Големите кърпи бършат по-голяма площ за по-кратко време. Така ще сте готови много по-бързо и мъничето ви няма да си развали настроението от неприятната случка.

Снимка: iStock

Не забравяйте найлонови торбички

Винаги взимайте със себе си найлонови торбички, за предпочитане стари, които сте използвали при покупки. Така лесно и бързо ще се отървете от мръсната пелена без да изцапате чантата, ако няма къде да изхвърлите боклука точно в този момент.

Вземете козметика в малки опаковки

Ако кърпичките и пелените е недопустимо да са в малки опаковки, козметичните и измиващите продукти преспокойно могат да са в разфасовка за пътуване. Не е нужно да мъкнете със себе си туби със сапун, гел за измиване, пудра, крем – всичко това може да е в малки опаковки, удобни за неколкократна употреба.

Вземете подложка за смяна на пелените

За да държите бактериите далеч от дупето на бебето, докато правите смяната, носете в чантата парче мушама или дебел найлон, който да подлагате под гърба на бебето. Така ще изолирате нежното му телце от повърхността, върху която правите тоалета му.

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
hm ( преди 8 години )
Защо 'на открито"? По-добре насред мола. Добре би било някой да поведе мамите и да видим по националните телевизии как сменят пелени в мола. Не може само да кърмят. Това е дискриминация.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар