Майчинство

4 лека, които помагат при подсечено бебешко дупе

Нанесете върху бебешката кожа кърма

21.10.2015г. / 10 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Подсеченото бебешко дупе е едно от най-честите неразположения, пред които са изправени родителите. Обикновено то се дължи на дългото задържане на мръсен памперс върху бебешката кожа или невъзможността на кожата да диша при плътно прилепнал памперс.

В резултат кожата се зачервява, подува, а в някои случаи и разранява. Освен гелът от алое вера и кокосово масло, има още няколко чудесни лека, които могат да облекчат подсеченото бебешко дупе. Запишете си ги.

Масло от живовляк

Маслото от живовляк е едно от най-добрите за лечение на обриви в следствие на подсичане или алергии, тъй като съдържа анти алергични свойства. Също така успокоява и облекчава възпалението, намалява зачервяването и ускорява оздравителния процес.

На ръката си капнете няколко капки от маслото и с леки масажни движения го нанесете върху бебешката кожа. Оставете за 2-3 минути да попие добре и след това поставете пелените.

Кърма

Майчиното мляко има редица лековити свойства. Приложено върху бебешката кожа може да помогне за намаляване на подсичането. Кърмата съдържа естествени антитела, които помагат на кожата да се възстанови по-бързо. Върху чиста и суха кожа нанесете малко количество кърма. След като изсъхне поставете памперса.

Свързани статии

Зехтин

Зехтинът се счита за много добър лек за кожата за всяка възраст. Направете смес от равни количества зехтин и вода, разбъркайте добре и нанесете от него върху засегнатата бебешка кожа. След няколко минути поставете пелените.

Масло от рибен дроб

Рибеното масло от черен дроб е достъпно за закупуване във всички аптеки. Всичко, което трябва да направите е да разкъсате капсулата и да нанесете маслото върху чиста и суха кожа.

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
Ева ( преди 8 години )
Когато синът ми беше малък, много се подсичаше. Пробвала съм всякакви мазила. Нищо не помага. Единствено пиоктанин и крем Здраве. Но с пиоктанин грешка няма !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар