Майчинство

Коя е перфектната храна за бебето

Ако кърменето не е възможно, бебето следва да бъде хранено съгласно специфичните му нужди

10.07.2020г. / 10 27ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Майчината кърма е идеалната храна за бебето, създадена в резултат на милиони години еволюция. Тя съдържа разнообразие от биоактивни съставки, включително пребиотици, имунни клетки, добри бактерии – пробиотици и техните метаболити – постбиотиците. Тези биологично активни съставки подкрепят развитието на здрава чревна микробиота и имунна система на детето.

Plasmon препоръчва изключителното кърмене до 6-месечна възраст и кърмене като част от балансирания хранителен режим по време на захранване, дори след навършване на 1 година. Препоръките на Световната здравна организация включват кърмене до 2-та година на детето, а после колкото майката и детето пожелаят.

Ако кърменето не е възможно или кърмата не е достатъчна, кърмачето следва да бъде хранено съгласно специфичните му нужди, следвайки съвета на педиатъра с формула, отговаряща на възрастта му.

Защо формулите на Plasmon съдържат постбиотик?

Постбиотиците подобряват функцията на стомашно-чревния тракт и имат имуномодулиращи ефекти. Не всички постбиотици са еднакви, различните щамове бактерии произвеждат постбиотици, които от своя страна имат различно действие. В последните 11 години се правят мащабни проучвания относно ефекта на постбиотиците. Например има множество доказателства за благоприятното влияние на Lactobacillus Paracasei CBA L74 върху детското здраве – засилва имунния отговор, намалява приема на антибиотици, има противовъзпалителен ефект, намалява броя на инфекциите, защитава от респираторни и стомашно-чревни инфекции.

Постбиотиците не са живи бактерии и при тях няма риск от бактериална транслокация, което е особено важно при крехкия и незрял бебешки имунитет, който може да бъде изложен на риск ако срещне „лоши“ бактерии в големи количества, и по този начин няма опасност от нарушаване на баланса в организма. За малките деца е нужно да се дават сигурни, безопасни съставки, които са термостабилни – да не променят или губят част от състава си при по-висока температура (60-70⁰C, каквато е температурата препоръчана от СЗО за приготвяне на мляко за кърмачета).

Заедно с грижа за децата

Plasmon е италианска марка, създадена през 1902 г., която предлага голямо продуктово разнообразие на детски храни включително преходни млека и млека за малки деца. Има специално създадени формули за деца с алергия към белтъка на кравето мляко, при тежки колики, диария и рефлукс, както и за недоносени деца. Течните формули са готови за директна консумация, което значително улеснява ежедневната грижа по приготвяне на млечното хранене.

Plasmon е съюзник на децата в продължение на повече от 100 години. Ние споделяме радостта от отглеждането им и помагаме да растат с качествени храни, на които родителите могат да се доверят. Продуктите се произвеждат само в Италия, а суровините се подбират от лицензирани доставчици в съответствие със строга система за контрол на качеството „Oasi Nella Crescita“ (Оазис на растежа).

Ние предлагаме натурални, качествени и здравословни храни, с които помагаме на родителите да се положат основите на правилното хранене. Цялостната концепция съчетава италианската традиция за вкусна храна, семпли рецепти и натурални съставки, с иновативни технологии и тенденции в областта на детското хранене. Непрестанното сътрудничество и съвместни програми с Министерство на земеделието, както и с редица научни асоциации, включително Италианските дружества по педиатрия, неонатология и пациентски организации, печели доверието на лекари и потребители по целия свят.

Последвайте ни на: www.plasmon.bg; FB Plasmon Bulgaria

Здраве и красота
Свободно време