Печена тиква с ябълки

6 октомври 2010 | 15:45 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
тиква
малини
ябълки
захар
яйца
прясно мляко
1 ч.30 мин.

Продукти
Приготвяне

Разрязваме една голяма тиква през средата, като оформяме края й с борд от триъгълничета. Изчистваме я от семките, поръсваме я със захар и нареждаме в нея почистени цели малки ябълки.
След това разбиваме две яйца със 250 мл прясно мляко, една ванилия и 5 с. л. захар, тази смес се излива в тиквата, поръсваме с орехови ядки и печем 30 мин. на 180 градуса.
Получава се едно апетитно вълшебство, което всяка добра домакиня може да приготви за предстоящите празнични трапези.
Сервира се изстинала, нарязана на парченца. Опитайте, много е вкусно!

* * *

Торта „Златна есен“
Печена тиква с яйца и прясно мляко
Тиквеник по кюстендилски

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
.... ( преди 5 години )
ne sumopitvala . nadiavam se da e vkusno. ne tulkuvam razbira se.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Krasimira ( преди 11 години )
Чудесна рецепта! Благодаря!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар