Меню

Уникален черешов пай без печене

2 юли 2025 | 14:20 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Черешов пай с пълнеж от крем без печене. Снимка: istock
60 мин.

  • Порции: 10

Черешите са прекрасен сезонен плод, от който да се възползвате. С тяхна помощ можете да си приготвите фантастичен черешов пай без печене с пълнеж от нежен крем. Комбинацията от вкусове и аромати ще погали сетивата ви и ще зарадва любимите ви хора. 

Продукти
Приготвяне
  1. За основата: 
  2. Смесете натрошените грахам бисквити с маслото и захарта в купа. 
  3. Разбъркайте с пръсти, докато се получи груба смес. 
  4. Притиснете сместа на дъното на форма за пай, като разстелите и по ръбовете. 
  5. За пълнежа:
  6. Разбийте с миксер крема сиренето, пудрата захар и ванилията в купа до гладка смес. 
  7. Отделно разбийте сметаната. 
  8. Добавете я към останалите съставки и разбъркайте с шпатула. 
  9. Може да разбиете повторно и с миксера, но внимавайте да не прекалите с разбиването. 
  10. Прехвърлете крема върху основата за пая. 
  11. Приберете в хладилник за 3 часа да стегне. 
  12. В тенджера на котлона на среден огън загрейте черешите, захарта и желатина. 
  13. Добавете малко вода, колкото да покрие черешите. 
  14. Гответе с разбъркване, докато се сгъстят леко и омекнат добре. 
  15. Свалете от котлона. 
  16. Прехвърлете в чиния да изстинат. 
  17. Залейте пая с черешовия топинг и върнете в хладилника за още 2 часа преди да сервирате.

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай