Бананов мармалад с дъх на ром

8 юли 2011 | 10:53 | Аз жената
Добави в любими
850 г банани 
150 мл сок от грейпфрут 
125 мл вода 
1 пакетче Гелфикс Класик 1:1 Dr. Oetker 
1 кг захар 
4 с. л. ром
1 ч.

Продукти
Приготвяне

Нарежете обелените банани и ги намачкайте на пюре до желаната консистенция. В подходящ за варене съд смесете банановото пюре, сока от грейпфрут и водата като разбъркате добре. Смесете 2 с. л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Класик 1:1 и ги прибавете към плодовата смес. 

Сложете сместа да заври при средна температура, като разбърквате непрекъснато. След завиране, добавете останалата захар и разбъркайте добре. Мармаладът трябва да ври около 3 мин. при непрекъснато бъркане. По желание може да отстраните пяната.
Непосредствено преди да свалите мармалада от огъня разбъркайте в него рома. Веднага след това го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете добре бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете около 5 мин.

Още предложения и съвети на www.oetker.bg

Прочетете още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай