Сладкиш с круши и шоколад

30 юни 2015 | 16:30 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
100 г натурален шоколад
100 г масло
100 г захар
200 г брашно
3 яйца
2 круши
50 г лешници
5 прахчета ванилия
1 пакетче бакпулвер
2 с.л. ром
2 лъжички сварено кафе
1 ч.40 мин.

  • Порции: 6-8

Продукти
Приготвяне

Шоколадът се разтапя на водна баня с две супени лъжици вода. Крушите се обелват и нарязват на кубчета. Разбийте маслото заедно със захарта и постепенно добавете яйцата, шоколада, пресятото брашно, плодовете, бакпулвера, ванилията, кафето, ядките и ликьора.

Тавичката за печене трябва да бъде намазана с масло и набрашнена. Десертът се пече в предварително загрята фурна на 220 градуса, около 15 минути, а след това фурната се намалява на 180-200 градуса.

Рецептата е предоставена от издателство ИнфоДар.

Снимка: istock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай