Печени праскови с мед и ядки

1 септември 2016 | 17:25 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г праскови
100 г масло
5 супени лъжици мед
1 шепа ядки по избор
20 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Прасковите се нарязват на половини. Костилките се изваждат. Поставят се в тава за печене. В средата на всяка половина праскова се поставя по едно кубче масло. Подредете прасковите в тавата. Смесете натрошените ядки с меда. Напълнете всяка половина праскова и с по една лъжица мед с ядки, поставена върху кубчето масло.

Печете в предварително загрята на слабо фурна за около 15 минути, не повече. Може да сервирате с топка сладолед.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай