![5 едри ябълки
4-5 супени лъжици кафява захар
2 супени лъжици канела](/media/files/resized/article/654x358/4fd/21b33b1517fa4c58d6310a9c4d5274fd-169443ec1dec1f4b746c85fe1a12a61e.jpg)
180 мин.
-
Порции: 6
Загрейте фурната на около 90 градуса. Нарежете ябълките на тънки кръгли слайсове без да ги белите. Както са нарязани, отстранете семките. Смесете кафявата захар с канелата, разбъркайте добре. Оваляйте всяко парче ябълка в сместа, за да полепне добре. Подредете ябълките в тава за печене, застлана с пергаментова хартия. Печете в продължение на 2-3 часа, докато ябълките се дехидратират напълно. Внимавайте да не изгорят.
Снимка: iStock
Вижте още: