Кипнете 1 и ½ чаши вода заедно със захарта и ванилията. Добавете в тях 3-4 круши и намалете котлона на средна температура. Оставете да къкри, докато крушите станат меки и променят цвета си или около 5 минути. Извадете крушите и ги поставете в метален съд с похлупак, който да запази топлината им. Поставете останалите круши в сместа и направете същото с тях.

След като ги извадите, увеличете котлона на силно и кипнете образувалия се сироп. Трябва да се редуцира до около 1 чаша. В него разбъркайте кайсиевия конфитюр, докато и той заври. Разтворете царевичното нишесте в 2-те супени лъжици вода. Добавете ги към получения сироп на котлона, разбърквайте, докато се сгъсти.

Сервирайте крушите, полети с кайсиевия сос и рома.

Снимка: iStock

Опитайте още: